Programma Eredivisie. Zondag om 14:30 uur staan de nummers twee en een van de Eredivisie tegenover elkaar in Eindhoven. PSV is de gastheer van Feyenoord, kortom: de achtervolger tegen de koploper.

PSV en Feyenoord snel herstellen

Dinsdag en donderdag waren de ploegen ook te bewonderen op de Europese velden. PSV kreeg te weinig tegen Atletico Madrid en verloor met 0-1, Feyenoord kreeg te veel tegen Manchester United en won met 1-0. De effecten van die resultaten op de gemoedstoestand zijn onmogelijk in te schatten, feit is wel dat PSV op dinsdag speelde en Feyenoord op donderdag. De fysieke effecten zullen op zondag dus bij de Rotterdammers groter zijn.

PSV moet, vanaf dinsdag gerekend, zeven duels in 22 dagen afwerken. Trainer Philip Cocu zal in de aankomende periode een paar aanwinsten in het veld zetten, zoals Bart Ramselaar, Daniel Schwaab en Siem de Jong. Ook bij Feyenoord is er deze zomer qua transfer niet zo gek veel gebeurd, al lijkt de club wel een prima deal te hebben gedaan met Nicolai Jorgensen. De Deense aanvaller kwam voor 3,5 miljoen Euro over van FC Kopenhagen en is eigenlijk nu al een onbetwiste basisspeler, of er moet wel een bijzonder lange periode van droogte aan komen. Hij maakte er al drie en gaf twee assists.

Dirk Kuijt focus op PSV

Maar de kapitein van Feyenoord is uiteraard Dirk Kuyt, die donderdag met een opgezette lip van het veld kwam. “Deze overwinning heeft heel veel kracht en energie gekost. We moeten hier snel van herstellen en de focus op PSV richten, want die wedstrijd is even belangrijk”, aldus de Katwijker.

De laatste zes onderlinge duels leverden vier zeges op voor PSV en twee voor Rotterdam. Ook thuis ging het PSV in de afgelopen jaren voor de wint, met vijf zeges en een nederlaag sinds begin 2012. Het doelsaldo van die zes duels is 15-9.

Wedden op PSV – Feyenoord