AZ – FC Groningen. Net als vorig seizoen lijkt AZ af te stevenen op de derde plaats in de Eredivisie. De Alkmaarders zijn vooral sinds de komst van Ron Vlaar niet meer te stoppen en wonnen liefst zes competitiewedstrijden op een rij.

AZ – FC Groningen

Daardoor steeg de ploeg van trainer John van den Brom in korte tijd van de twaalfde naar de vierde plaats in de Eredivisie. AZ heeft slechts een punt minder dan nummer drie Heracles Almelo en passeerde onder meer Feyenoord al op de ranglijst. Nu wacht de ploeg een thuiswedstrijd tegen FC Groningen, dat momenteel terug te vinden is op de negende plaats in de Eredivisie. Trainer Van den Brom geniet op dit moment met volle teugen van zijn ploeg en is benieuwd waar het avontuur eindigt.

Van de Brom trots op AZ

“De AZ-trein dendert door. Ik ben zo benieuwd waar dit gaat eindigen”, aldus een trotse Van den Brom in gesprek met Voetbal International. “Het gaat geweldig na de winterstop. Wij kennen geen verval, sterker: we laten juist alleen een stijgende lijn zien. Ik zie zoveel mooie dingen. Hoewel het goed gaat, blijven Van den Brom en zijn spelers kritisch. “Onze aanvallers balen dat ze er niet meer maakten en onze verdedigers balen van de tegentreffers.”

Het huidige succes van AZ mag niet worden losgezien van de terugkeer van Vlaar. De fysiek sterke verdediger bezorgt de Alkmaarders rust achterin. “Wij moeten uitstralen dat we derde willen worden, ik wil dat in ieder geval graag. Bij ons loopt het heel goed sinds de winterstop, we winnen nu alles”, laat Vlaar weten in gesprek met datzelfde VI. “Maar we moeten ook kritisch blijven, we maakten het onszelf vorige week onnodig moeilijk tegen Heracles Almelo (3-6 winst). Onze tegenstanders gaan zich nu op ons instellen.”

Wedden op AZ – FC Groningen

Ga nu naar de website van 888sport! Door de fantastische reeks van AZ in de Eredivisie is die ploeg met een notering van 1.55 favoriet voor het duel in Alkmaar. Een gelijkspel staat genoteerd op 4.30, terwijl een Groningse zege je liefst 5.75 oplevert. Het is bovendien verstandig om in te zetten op een doelpunt van AZ-spits Vincent Janssen, die vrijwel iedere week scoort. Wanneer je daar een euro op inzet, krijg je daar bijna het dubbele (1.91) voor terug! Bij Groningen-spits Michael de Leeuw is dat 3.75!