Zondagmiddag om 14:30 uur speelt koploper Ajax tegen de nummer vier FC Twente. Met nog zes speelronden te gaan, staan de Amsterdammers zes punten los van de rest en zeven van FC Twente.

Frank de Boer verkiest Bojan

Frank de Boer, trainer van Ajax, zet Bojan Krikic in de spits. Dat gaat ten koste van de Ijslander Kolbeinn Sigthorsson. Niklas Moisander is geblesseerd en moet daardoor zijn plek in de verdediging afstaan aan Stefano Denswil. Ricardo Kishna wordt ook weer een basisplek gegund. De Boer licht zijn keuzes toe: “Er staan twee boomlange Scandinaviërs in het centrum bij Twente en ik denk dat Bojan dan beter van pas komt”.

Bij de Tukkers ontbreken de geschorste vleugelverdedigers Roberto Rosales en Dico Koppers. Goed nieuws voor Cuco Martina en Robbert Schilder, want zij staan nu wel aan de start. Youness Mokhtar krijgt in de aanval de voorkeur boven Jesus Corona.

Ajax verliest niet meer

Ajax heeft zestien competitiewedstrijden op rij niet verloren. Van de onderlinge zes duels won Ajax er drie en verloor het er één. Van de vier vorige thuiswedstrijden won Ajax er vier en verloor het er ook eentje. Wat vorm betreft lopen de scores niet ver uiteen, want Ajax staat op twaalf punten uit zes en Twente op negen uit zes.

Trainer FC Twente is relaxed

Michel Jansen, trainer van Twente, leeft ontspannen toe naar de match. “Het is voor ons geen alles-of-niets-wedstrijd. We bereiden ons normaal voor, maar realiseren ons wel dat de titelstrijd bij een goed resultaat weer open is”, zegt hij.

Mannen om op te letten zijn Dusan Tadic van FC Twente, die al twaalf assists heeft gegeven dit seizoen. Centrumspits Luc Castaignos was vaak de ontvanger van die assists en heeft veertien goals gemaakt. Bij Ajax trekt Kishna de laatste weken veel aandacht naar zich toe met zijn dribbels. Ook verzond hij in drie basisoptredens plus één invalbeurt al twee assists.