ADO Den Haag – Ajax. Ajax hervat de competitie als koploper, maar of na de achttiende speelronde nog steeds zo is? De Amsterdammers gaan namelijk op bezoek bij het traditioneel lastige ADO Den Haag.

ADO Den Haag – Ajax

Bezoeken aan de residentiestad leveren Ajax traditioneel gewijs altijd problemen op. Zo eindigden de laatste twee duels in een remise. Vorig jaar moest Ajax genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel, door een laat doelpunt van Michiel Kramer, die nu voor Feyenoord uitkomt. Trainer Frank de Boer mist bovendien een aantal belangrijke spelers voor het duel in Den Haag.

Zo moet Davy Klaassen het duel aan zich voorbij laten gaan. Het lijkt erop dat de Amsterdammers geen enkel risico willen nemen met de captain. Ajax heeft direct na de winterstop een pittige reeks wedstrijden. Behalve de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag wachten onder meer Vitesse, Heracles Almelo en Feyenoord. Al die duels worden in Amsterdam gespeeld. Klaassen miste in de eerste seizoenshelft geen wedstrijd. In zeventien optredens maakte hij zeven doelpunten.

Geen zorgen bij ADO om degradatie

Ondanks al bestuurlijke perikelen gaat het sportief goed met ADO Den Haag. De club heeft zich voor de winterstop verzekerd van een keurige tiende plaats en lijkt zich voorlopig geen zorgen te hoeven maken om een degradatiestrijd. ADO-coach Henk Fraser weet dat wedstrijden tegen Ajax speciaal zijn voor Hagenaren. “Als speler was dat wel zo, als trainer iets minder”, verklaart de Rotterdammer tegenover ADO TV. “Het is niet zozeer dat het Ajax is, maar ik kan niet ontkennen dat je daar graag een goed resultaat tegen wil behalen. Als je naar het hondenweer kijkt en je hoort geen wanklank, ben je geneigd te zeggen dat dat met deze tegenstander te maken heeft.”

Fraser weet hoe hij Ajax wil bestrijden. “Ajax domineert graag en zou ons kunnen onderschatten op basis van de vorige wedstrijd (4-0 winst Ajax, red.). Als je ze onder druk durft te zetten, maar ook zelf durft te voetballen, dan vergroot je je kansen. Durf je dat niet te doen, dan wordt het een heel zware middag. We weten wat de belangrijkste opdracht is.” Het duel in Den Haag begint zondagmiddag om 12:30 uur.

Wedden op ADO Den Haag – Ajax

Ondanks dat Ajax het altijd moeilijk heeft in Den Haag, bombardeert bookmaker 888sport de Amsterdammers tot favoriet. Een overwinning van Ajax staat namelijk genoteerd op 1.61, tegen 5.60 op een zege van ADO Den Haag. Een gelijkspel is goed voor een notering van 4.00. Denk je dat Ajax in de eerste helft al het net weet te vinden? Dan is iedere ingezette euro 1.64 keer je inzet waard. Of scoren beide ploegen pas in de tweede helft (3.20)? Natuurlijk kun je ook wedden op doelpuntenmakers. Bij een treffer van ADO-clubtopscorer (acht goals) Mike Havenaar, krijg je liefst 4.10 keer je inzet terug bij 888sport . Bij een goal van Ajacied Viktor Fischer is dat 2.95.