Wedden op EK 2016: Oostenrijk – Hongarije Vandaag zijn er helaas maar twee wedstrijden. De eerste wedstrijd is om 18:00 Oostenrijk tegen Hongarije. Oostenrijk heeft zich redelijk eenvoudig weten te kwalificeren door eerste te worden in een groep met o.a. Rusland en Zweden. Hongarije aan de andere kant had grote moeite om zich te plaatsen, maar kreeg dit uiteindelijk door Noorwegen te verslaan in de play-offs toch voor elkaar.

De selectie van Oostenrijk heeft één absolute sterspeler, David Alaba van Bayern München. Maar naast Alaba heeft Oostenrijk ook een aardige selectie. Bij Hongarije is de sterspeler oud-psv’er Balasz Dzsudzsak. Verder dan Dzsudszak heeft Hongarije toch een erg matige selectie.

Oostenrijk heeft natuurlijk voor het EK nog geoefend tegen Nederland, dat werd een 0-2 verlies. Oostenrijk was hierin wel de bovenliggende partij, maar ze hadden moeite met het creëren van kansen. Dit zal tegen Hongarije waarschijnlijk weer het geval zijn want ik verwacht dat Hongarije vooral op de verdediging zal leunen. Oostenrijk heeft natuurlijk met Alaba en Arnautovic twee spelers die uit het niets een kans kunnen creëren en ook van afstand een goed schot kunnen vuren.

Wedtip 1 Oostenrijk – Hongarije

Oostenrijk to win by 2 goals or less @2.10 888sport

Oostenrijk is de favoriet, ze hadden een goede kwalificatiereeks en ze hebben gewoon een veel betere selectie. Maar ze hadden toch moeite met het creëren van kansen tegen Nederland. Met Hongarije die waarschijnlijk een stuk meer op de verdediging leunt dan Nederland zie ik Oostenrijk hier met 1-0 of heel misschien 2-0 winnen. Ook een 2-1 overwinning zou natuurlijk goed zijn bij deze bet.

Wedtip 2 Oostenrijk – Hongarije

Balasz Dzsudzsak over 0.5 shots on goal @1.75 888sport

De odd is niet zo hoog, maar dit is wel een zekerheidje. Al het gevaar van Oostenrijk komt vanuit deze man en zoals sommige van jullie misschien nog weten vanuit de psv periode heeft Dzsudzsak een geweldig schot, dus hij zal het zeker van afstand gaan proberen wanneer hij de kans krijgt.