Wedden – EK voorspellingen. Komend weekend staan de eerste knock-out wedstrijden op het EK programma. De allereerste wedstrijd in de achtste finales is zaterdag om 15:00, Zwitserland tegen Polen. Op maandag om 18:00 is misschien wel de leukste wedstrijd in deze ronde namelijk Italië tegen Spanje. In dit artikel zal ik beschrijven waarom ik Polen & Spanje to win speel. Deze combinatie heeft een heerlijke odd van 5.91 bij bookmaker 888Sport.

EK 2016 Zwitserland – Polen

Polen speelde erg degelijk in de EK groepsfase, ze wonnen van Noord-Ierland en van Oekraïne beide keren met 1-0. Maar ze maakten de meeste indruk in de met 0-0 wedstrijd tegen Duitsland. Polen had de meeste kansen maar ze waren erg slordig in de afronding.

De Poolse ploeg heeft nog niet verloren en heeft zelfs nog geen tegengoal gehad. Maar ze zijn zeker niet tevreden wanneer het toernooi strandt in de eerste knock-out ronde. Wanneer je de reacties leest van de spelers merk je dat ze eigenlijk nog niet eens tevreden zijn met hoe ze hebben gespeeld in de groepsronde. Dat is ook niet zo gek want in de EK kwalificaties speelden ze een stuk beter. Daar wisten ze zelfs te winnen van Duitsland wat tot een groot volksfeest leidde. Ik verwacht dat Polen nog net iets scherper zal zijn in deze wedstrijd. Ik vergelijk het team graag met Duitsland, in mijn ogen zijn beide teams echte toernooiploegen die naarmate het EK vordert steeds beter gaan spelen.

Milik en Lewandowski killers voorin

Zwitserland heeft natuurlijk een aardige selectie, met spelers als Shaqiri, Xhaka en Rodriguez hebben ze in elke linie een speler die op het hoogste niveau voetbalt. Maar dit toernooi laten ze het nog niet zien; ze wonnen de eerste wedstrijd met 1-0 van Albanië en speelden daarna twee keer gelijk. Tegen Frankrijk werd het 0-0 en tegen Roemenië werd het 1-1. Het creëren van kansen en het maken van doelpunten is tot nog toe erg lastig voor Zwitserland. Tegen Albanië en tegen Roemenië gaven ze zelf ook erg veel kansen weg het is eigenlijk een wonder dat ze punten overhielden aan die wedstrijd. Tegen Frankrijk was er met name in de tweede helft sprake van een salonremise, beide ploegen vonden een gelijke stand prima.

Mijn verwachting is dat Polen deze achtste finale wedstrijd van het EK voetbal gaat winnen. Zwitserland vind ik een erg matige indruk maken, terwijl Polen juist een goede indruk maakt en gretig oogt. Het feit dat Polen nog geen goal tegen heeft en dat Zwitserland moeite heeft met creëren van kansen is natuurlijk ook iets om rekening mee te houden. Met Milik en Lewandowski voorin heeft Polen twee killers voorin die uit het niets een goal kunnen maken.

EK Italië – Spanje

Italië wist zich na twee wedstrijden al zeker van de volgende ronde. In de eerste wedstrijd wonnen ze met 2-0 van België en de tweede wedstrijd werd gewonnen van Zweden met 1-0. Met name verdedigend was Italië in beide wedstrijden goed. Maar tegen Zweden had Italië het toch met vlagen best moeilijk. Aanvallend was het tegen Zweden ook niet geweldig, wel wisten ze uiteindelijk nog te scoren en zo dus ook te winnen. Er moet wel bij gezegd worden dat Italië genoegen leek te nemen met een gelijkspel en ze dus ook niet per se wilden aanvallen.

Spanje speelde tegen Turkije geweldig en die wonnen ze ook met 3-0. Maar de eerste wedstrijd was natuurlijk niet zo goed, al wonnen ze die wel met 1-0 van Tsjechië. In de laatste wedstrijd van de groepsfase verloren ze met 2-1 van Kroatië. Tegen Turkije en Kroatië maakte Spanje een goede indruk. In beide wedstrijden wisten ze veel kansen te creëren, met het verschil dat ze tegen Turkije wel afgemaakt werden en tegen Kroatië niet. Ik verwacht dat Spanje het meeste balbezit zal hebben en dat ze ook in deze wedstrijden aardig wat kansen zullen creëren. Spanje heeft natuurlijk een aantal spelers die uit het niets een kans kunnen creëren en een goal kunnen maken.

Open wedstrijd – Spanje dominant

Ik voorzie een redelijk open wedstrijd met Spanje als dominante ploeg en Italië die er snel uit proberen te komen wanneer ze bal veroveren. Spanje is in mijn ogen goed genoeg om de sterke defensie van Italië omver te spelen. Spanje speelt met veel beweging en met veel korte slimme passjes. Dit is iets wat perfect past wanneer je tegen Italië speelt.

Italië heeft natuurlijk drie uitstekende verdedigers, maar dit zijn wel allemaal grote en sterke mannen die toch ook een beetje log zijn. Ze draaien niet snel en ik verwacht dat Spanje daarom tot kansen gaat komen, met hun snelle en behendige spel. Italië kan natuurlijk vanuit de counter ook gevaarlijk worden, maar ik denk dat Spanje scherp genoeg zal zijn om die counters af te weren.

Wedden op EK voetbal