Wedden EK 2016: Zwitserland – Frankrijk. Vandaag staan er twee wedstrijden op het programma, de eerste is Zwitserland tegen Frankrijk. Frankrijk is al zeker van de volgende ronde en Zwitserland staat met 4 punten op de tweede plaats en lijkt ook wel zeker.

.

Frankrijk kon ook niet overtuigen in de tweede wedstrijd, terwijl er zo veel van dat team wordt verwacht. Frankrijk wist uiteindelijk met 2-0 te winnen, maar de eerste goal werd pas in de 90e minuut gemaakt. Voor Frankrijk komt het goed uit dat er nu een wedstrijd gespeeld wordt waar weinig druk bij komt kijken. Mijn verwachting is dat ze in deze wedstrijd eindelijk een beetje van hun ware klasse gaan laten zien.

Zwitserland stelt ook teleur maar door de 1-0 overwinning op Albanië en het 1-1 gelijke spel tegen Roemenië maken ze een uitstekende kans om door te gaan. Ze staan nu tweede met 3 punten voorsprong op Roemenië en met een beter doelsaldo. Een gelijkspel is dus genoeg voor de tweede plaats, dan is het ook nog zo dat ze met 4 punten waarschijnlijk bij één van de beste nummers drie zouden horen. Voor beide ploegen is doorgaan naar de volgende ronde dus al (vrijwel) zeker, maar de groepswinst is ook belangrijk.

Met name Frankrijk zal toch graag de groep winnen in eigen land. Het maakt ook nogal wat uit of je eerste of tweede wordt, de ploegen die eerste worden spelen namelijk tegen de nummer drie van een andere poule. Terwijl de nummers twee tegen elkaar spelen.

Voor deze wedstrijd verwacht ik die open zal zijn met veel aanvallen over en weer. Frankrijk zal natuurlijk de bovenliggende partij zijn, die hebben gewoon een betere selectie. Wel moet er rekening gehouden met een paar andere namen in de opstelling. Kanté heeft bijvoorbeeld een gele kaart gepakt en staat dus op scherp.

Maar de sterspelers van Zwitserland hebben zich ook nog niet laten zien, dit zou een mooi moment voor hun zijn om te staan. Spelers als Shaqiri, Embolo en Xhaka kunnen goed gebruiken maken van de ruimte die er ongetwijfeld gaat komen in deze open wedstrijd.

Wedtip 1 Zwitserland – Frankrijk

Beide teams scoren @ 2.12 op 888sport.com

Zoals al beschreven verwacht ik een open wedstrijd met kansen voor beide teams. Frankrijk heeft natuurlijk genoeg klasse om de verdediging van Zwitserland pijn te doen. Zwitserland zal denk ik met name met Shaqiri vanuit de counter Frankrijk pijn kunnen doen. Daarom verwacht ik dat beide teams gaan scoren.

Wedtip 2 Zwitserland – Frankrijk

Over 2.5 goals @ 2.55 op 888sport

Deze bet ligt in het verlengde van de eerste wedtip. Met name door de verwachting van de open wedstrijd denk ik dat er deze wedstrijd ook toch zeker drie goals vallen. Frankrijk zal vrijer voetballen en daardoor ook juist weer ruimte weggeven voor Zwitserland. Wanneer Frankrijk met een andere opstelling zal spelen kan je er ook van uit gaan dat die spelers graag wat laten zien.