Wedden EK 2016: Wales – Noord Ierland. De tweede wedstrijd van vandaag is een mooie burenruzie, Wales tegen Noord-Ierland. Wales werd verrassend groepswinnaar boven Engeland.

Wales won van Slowakije en Rusland en speelde gelijk tegen Engeland. Noord-Ierland is misschien wel het land met de grootste gunfactor, dit komt niet eens door de spelers maar met name door de fans.

Will Grigg is on fire

Will Grigg is on fire is het onofficiële themalied van dit EK geworden. Noord-Ierland is meer dan alleen leuke fans. Noord-Ierland is derde geworden in een groep met Duitsland, Polen en Oekraïne. Tegen Oekraïne pakte ze de volle 3 punten en dat was genoeg om door te gaan.

Wales is niet de best voetballende ploeg van dit toernooi, maar met Gareth Bale en Aron Ramsey hebben ze twee wereldspelers. En de strijd en de passie in het team maakt het voor iedereen een lastige tegenstander.

Gareth Bale is in mijn ogen de ster van dit EK. Bale scoorde al drie keer en neemt zijn hele ploeg op sleeptouw. Tegen Rusland wist Wales maar liefst met 3-0 te winnen, tegen Engeland werd het 0-0 en tegen Slowakije werd er gewonnen met 2-1.

Tegen Engeland en Rusland liet Wales zien een sterke verdediging te hebben. Wanneer Wales op de helft van de tegenstander komt dan wordt er veel verwacht van Ramsey en Bale, maar door de diepgang van alle andere spelers creëren ze aardig wat kansen. Wanneer Bale een kans krijgt lijkt hij dit toernooi niet te kunnen missen.

Voorspelling Wales Noord Ierland

Noord-Ierland heeft dus de volgende ronde gehaald met maar één overwinning. Deze overwinning werd behaald op Oekraïne een team dat zonder punten en zonder doelpunten weer naar huis ging. Tegen Polen en Duitsland werd er met 1-0 verloren. Noord-Ierland legt de focus op het verdedigen van de nul en probeert er af en toe met een snelle counter uit te komen.

Ik ben niet onder de indruk van hun team en ook het verdedigende gedeelte is niet geweldig. Tegen zowel Duitsland en Polen hadden ze geluk dat het geen grotere uitslag is geworden.

Wedtip 1 Wales – Noord Ierland

Wales to win @ 2.02 op 888sport.com

Wales heeft gewoon een beter team dan Noord-Ierland. Hoe leuk het ook zou zijn als Noord-Ierland door zou gaan, ik zie het niet gebeuren. Wales speelde prima in de groepsronde, tegen Engeland lieten ze zien goed te kunnen verdedigen en in de andere wedstrijd lieten ze hun creativiteit zien.