Wedden EK 2016: Portugal – Wales. De eerste halve finale van het EK wordt vanavond gespeeld, Portugal tegen Wales strijden tegen elkaar om een finale plek. Portugal heeft dit toernooi alle wedstrijden gelijk gespeeld. Wales heeft maar één wedstrijd verloren dit toernooi, die in de groepsronde tegen Engeland.

Portugal wist dus nog geen één keer te winnen in de reguliere speeltijd. In de eerste knock-out ronde werd er in de verlenging pas in de 119e minuut gescoord.

Tegen Polen ging Portugal uiteindelijk door na de penalty’s. Portugal heeft natuurlijk de absolute wereldster Ronaldo, maar die heeft nog maar weinig laten zien dit toernooi.

Portugal speelde in de groepswedstrijden redelijk aanvallend en zo creëerden ze ook veel kansen, maar ze kregen ook teveel tegen doelpunten moet de coach gedacht hebben. In de wedstrijd tegen Kroatië had Portugal een ander plan. Ze speelde erg verdedigend en kwamen er zelfs erg weinig uit op de counter. Uiteindelijk wisten ze dus de nul te houden en de winnende goal te maken.

De tactiek werkte dus, want ze haalde het optimale resultaat. Tegen Polen speelde Portugal vrijwel hetzelfde, echter kwamen ze deze keer vroeg op achterstand. Daarna zijn ze iets aanvallender gaan spelen maar zodra ze gelijk hadden gemaakt gingen ze gewoon weer verdedigen.

Portugal – Wales, Portugal verdedigend

Ik verwacht dat Portugal wederom erg verdedigend gaat spelen, tot nog toe heeft het ze erg ver gebracht.

Wales speelde in de groepswedstrijden prima en realistisch voetbal. Ze spelen verdedigend maar komen er met veel snelheid uit en ik denk dat ze precies naar hun kunnen voetballen. Met Gareth Bale hebben ze natuurlijk net als Ronaldo een wereldster in hun team. Het wordt interessant om de twee Real Madrid sterren tegen elkaar te zien spelen, tot nog toe is Bale de grote ster van het toernooi en dat zal toch een beetje knagen aan Ronaldo.

Wales speelde in de eerste knock-out ronde tegen Noord-Ierland. Dit was een dramatische wedstrijd en oersaai. Wales was de betere, maar ze konden maar weinig creëren doordat Noord-Ierland met het hele team voor het doel hing. Uiteindelijk was daar Bale met een goeie individuele actie en een scherpe voorzet, waar een eigen goal uitkwam.

Tegen België zorgde Wales voor een enorme stunt. Nadat ze met 1-0 achter kwamen in de 13e minuut leek het 2, 3 of 4-0 te worden, maar niets was minder waar. Wales rechte de rug en kwam al voor rust terug uit een corner. In de tweede helft namen ze de wedstrijd in handen en scoorden ze nog twee keer. België kon maar weinig beginnen en creëerde vrijwel geen kansen. Wales wist te scoren door te profiteren van de zwakte in de defensie en maakte twee prachtige goals.

888 verhoogd de odds! Portugal wint 8.00, Wales wint 17.00

Voorspelling EK 2016 halve finale Portugal – Wales

Mijn verwachting voor deze wedstrijd is dat het een redelijk stugge en saaie wedstrijd wordt. Portugal zal weer zo spelen zoals als tegen Kroatië en Polen. Ze zullen leunen op de verdediging en hopen dat ze uiteindelijk een kans krijgen. Wales had ontzettend veel moeite met Noord-Ierland die eigenlijk op dezelfde manier speelde, maar minder goede spelers had.

Tegen België was Wales wel erg goed, maar België gaf ook de ruimte om te voetballen. Ik denk dat deze wedstrijd in een gelijkspel eindigt en misschien ook wel penalty’s. Portugal zal dat wederom prima vinden en Wales zou daar misschien vooraf ook wel voor tekenen.

Wedtip 1 Portugal – Wales

Gelijkspel @ 3.10 op 888sport.com

Zoals hierboven al beschreven verwacht ik een gelijkspel. Portugal heeft tot nu elke wedstrijd gelijk gespeeld en ik verwacht niet dat ze nu ineens vol op de aanval gaan spelen. Wales had al veel moeite om iets te creëren tegen Noord-Ierland en dat zal niet anders zijn tegen Polen. Wanneer één van de twee weet te scoren verwacht ik dat de ander dat ook gaat doen en dat het daarna wederom een saaie wedstrijd wordt.