Wedden EK 2016: Italië – Ierland. Vandaag zijn er natuurlijk ook weer twee wedstrijden om 21:00, Italië tegen Ierland en Zweden – België. Italië staat eerste in poule E met 6 punten terwijl Ierland laatste staat met 1 punt.

Italië won beide wedstrijden, de eerste met 2-0 van België en de tweede met 1-0 van Zweden. Met name tegen België speelde Italië erg goed, ze creëerden veel kansen en verdedigend gaven ze bijna niets weg. Tegen Zweden geven ze wederom bijna niets weg, maar wisten ze ook minder kansen te creëren. Ik verwacht dat Italië een aantal spelers rust zal geven in de wedstrijd tegen Ierland, omdat ze sowieso tweede worden in de groep.

Ierland heeft dus nog maar één punt, maar heeft nog uitzicht top de volgende ronde. Wanneer Ierland wint hebben ze vier punten en dat is genoeg om bij de beste nummers drie te horen. Wel mag Zweden dan niet winnen van België. Ierland speelt erg verdedigend en hoopt vanuit de counter te kunnen verrassen. Tegen Zweden lukte dat aardig, maar tegen België werden ze in de tweede helft weggespeeld. Uiteindelijk verloren ze dan ook met 3-0 van België.

Voorspelling Italië – Ierland

Mijn verwachting is dat Italië misschien een paar spelers spaart, maar dat ze ook met die spelers weinig weg zullen geven. Verdedigend zijn ze ijzersterk en omdat zet met een gelijkspel zeker zijn van de groepswinst verwacht ik dat ze niet te veel aanvallende intenties zullen hebben. Voor Ierland is het natuurlijk zaak om te winnen, maar ik denk toch dat dat niet gaat lukken de verdediging van Italië is in mijn ogen één van de beste van het toernooi terwijl de aanval van de Ieren toch niet bepaald bij de beste van het toernooi hoort.

Wedtip 1 Italië – Ierland

Onder 1.5 goals 2.45 op 888sport.com

Zoals ik al beschreef verwacht ik dat Italië zal leunen op haar verdediging. Italië heeft genoeg aan een gelijkspel om groepswinnaar te worden en ik verwacht dus dat het doel van Italië zal zijn om de nul te houden. Misschien kan Italië zelf nog een goaltje scoren, maar dat verwacht ik eigenlijk ook niet.

Wedtip 2 Italië – Ierland

Resultaat: gelijkspel @ 3.20 op 888sport.com

Dit lijkt me een typische saaie wedstrijd te worden zoals wel vaker bij de laatste wedstrijden in de poule. Ierland heeft nog weinig kunnen laten zien en ik verwacht niet dat ze tegen Italië grote kansen gaan krijgen. De Italianen zullen zelf ook genoeg nemen met een gelijkspel, omdat ze dan groepshoofd zijn. Je zou ook nog kunnen gokken op een 0-0, de odd is 6.10 op 888sport.com