Wedden EK 2016: IJsland – Oostenrijk. De eerste wedstrijd die we vandaag behandelen is IJsland tegen Oostenrijk. IJsland staat momenteel tweede in de poule met 2 punten en Oostenrijk staat laatste met 1 punt. Dit wordt dus een spannende wedstrijd want beide teams zijn door bij een overwinning. Voor beide geldt ook dat een gelijkspel waarschijnlijk niet genoeg is.

IJsland heeft dus twee keer gelijk gespeeld, de eerste wedstrijd speelde ze met 1-1 gelijk tegen Portugal en de tweede wedstrijd werd ook met 1-1 gelijk gespeeld tegen Hongarije. In beide wedstrijden is het eigenlijk een wonder dat IJsland een punt overhield aan het einde.

Met name tegen Portugal kregen ze veel kansen tegen en in beide wedstrijden creëerden ze zelf erg weinig. IJsland zal deze laatste wedstrijd moeten winnen om door te gaan naar de volgende ronde. Een gelijkspel is waarschijnlijk niet genoeg om bij de beste nummers drie te horen.

Oostenrijk valt erg tegen dit toernooi. Oostenrijk heeft toch een paar goede creatieve spelers als Arnautovic en Alaba. Daar is dit toernooi nog maar weinig van gekomen. Oostenrijk heeft nog niet gescoord in de twee wedstrijden die ze gespeeld hebben.

Tegen Hongarije speelde ze nog redelijk maar kregen ze wel twee tegengoals en tegen Portugal speelde ze erg slecht maar hadden ze het geluk dat Ronaldo niet wist te scoren. Uiteindelijk kan Oostenrijk die negatieve sfeer in één keer wegpoetsen door te winnen van IJsland en zo als één van de beste nummers drie alsnog door te gaan.

Voorspelling IJsland – Oostenrijk

Ik verwacht een moeizame wedstrijd, Oostenrijk zal de bal het meeste hebben en IJsland zal stug verdedigen. Oostenrijk heeft nog niet laten zien dat ze creatief genoeg zijn om door een goede verdediging heen te voetballen. Aan de andere kant heeft ook IJsland nog niet echt laten zien kansen te kunnen creëren.

Wedtip 1 IJsland – Oostenrijk

Under 1.5 goals @ 2.65 op 888sport.com

Zoals ik al heb beschreven verwacht ik een moeizame wedstrijd. IJsland zal loeren op de counter en de bal laten aan Oostenrijk, maar Oostenrijk heeft erg veel moeite met kansen creëren en ze hebben zelfs nog niet gescoord dit toernooi. IJsland wist in beide wedstrijden één keer te scoren en ik verwacht niet dat, als ze al scoren deze wedstrijd dat vaker gaan doen dan één keer.