Wedden EK 2016: Engeland – IJsland. Vanavond is de laatste wedstrijd van de eerste knock-out fase, Engeland tegen IJsland. Engeland werd tweede achter Wales in hun groep. Terwijl IJsland erg knap tweede werd in hun groep met onder andere Portugal en Oostenrijk.

Engeland viel in de groepswedstrijden behoorlijk tegen. De Engelse wisten alleen te winnen tegen Wales en kwamen tegen Rusland en Slowakije niet verder dan een gelijkspel.

Tegen Wales speelde Engeland ook wel redelijk en met name in de tweede helft creëerden ze aardig wat kansen. In de wedstrijden tegen Rusland en Slowakije was het niet best, er werd weinig gecreëerd en ook verdedigend gaven ze aardig wat weg. Engeland heeft natuurlijk een prima selectie, maar het komt er nog niet uit.

Aan de andere kant zal Engeland er niet rouwig om zijn dat ze tweede zijn geworden, omdat ze nu tegen IJsland moeten. IJsland is toch één van de mindere teams die nog mee doen in het toernooi.

IJsland heeft behoorlijk gestunt door in de groepsfase tweede te worden. Ze waren ingedeeld in een groep met zeker twee teams die een betere selectie hebben, Portugal en Oostenrijk. Maar tegen Portugal speelde ze gelijk en tegen Oostenrijk wisten ze zelfs te winnen.

IJsland heeft nog niet verloren in dit toernooi want ook tegen Hongarije werd er gelijk gespeeld. IJsland is een ploeg die ontzettend defensief speelt, maar die wanneer het kan ook met een heel aantal naar voren stormt.

Voorspelling Engeland – IJsland

Ze spelen met een enorme strijd en passie en hebben een aantal spelers die aanvallend het verschil kunnen maken. Met Gylfi Sigurdsson hebben ze een speler die een actie kan maken, een goeie pass en een goed schot in de benen heeft. In de spits staat Sightorson en die weet in het shirt van IJsland aardig makkelijk het doel te vinden. Al met al heeft IJsland het dus erg goed gedaan, maar aanvallend is het toch te karig in dit team en ik verwacht niet veel van ze tegen Engeland.

Mijn verwachting is dat het sprookje van IJsland toch gaat eindigen in deze wedstrijd. Engeland heeft een prima selectie. Ze hebben veel creatieve spelers die zeker tegen de soms wat log ogende verdediging van IJsland kansen moeten kunnen creëren.

Tegen Portugal zagen we al dat IJsland het lastig heeft met ploegen die veel bewegen en Engeland zal dat voorbeeld volgen. IJsland is vooral gevaarlijk vanuit counters en vrije trappen. Vanuit vrije trappen en corners zal IJsland weinig creëren verwacht ik aangezien Engeland een paar lange verdedigers heeft die goed kunnen koppen. Het enig puntje voor Engeland is dat ze op moeten letten op de omschakeling en dat ze hun kansen deze keer wel af moeten maken.

Wedtip Engeland – IJsland

Engeland -1 handicap @ 2.65 bij 888sport.com

Ik verwacht dat Engeland het goede voorbeeld van Duitsland zal volgen en een overtuigende overwinning neer zal zetten. De aanvallende spelers van Engeland acht ik goed genoeg om de defensie van IJsland te kunnen doorspelen. Zoals al gezegd had IJsland behoorlijk wat moeite tegen Portugal, maar toen hadden ze het geluk dat Portugal pech had en niet scherp was in de afronding. Ik verwacht niet dat IJsland veel kansen zal krijgen en ik denk dat Engeland zeker twee goals gaat maken.