Uitslag EK 2016: Kroatië – Portugal. Portugal heeft een weg gevonden naar de kwartfinale van Euro 2016 en versloeg daartoe Kroatië met 1-0. De goal viel in de 117e minuut door Ricardo Quaresma.

De verwachtingen omtrent het duel werden niet waargemaakt. De Kroaten waren volgens velen de meest indrukwekkende ploeg in de groepsfase, zeker tijdens de 2-1 zege op Spanje. Portugal speelde weliswaar driemaal gelijk, maar leek op tijd tot leven te komen.

Wed op het EK bij 888sport

Kroatië – Portugal beslist in verlenging

Deze pot leverde echter slechts in totaal drie schoten op goal op en twee daarvan gebeurden drie minuten voor het laatste fluitsignaal. Pas toen ontstonden er scheuren in de hechte linies. Op zich was het knap dat de Portugese verdediging zo ingespeeld oogde, want de coach had de laatste linie op diverse posities gerenoveerd.

Bij Kroatië was Ivan Modric weer present, maar de middenvelder van Real Madrid had een ongelukkige avond in Lens. Voorzetten kwamen niet aan, aannames waren slordig. Zonder zijn regisserende rol waren de Kroaten wat tandeloos.

Voor rust was er weinig opwinding. Alleen Ivan Perisic was dichtbij (zijnet), terwijl Pepe namens Portugal na een vrije trap over de lat kopte. Na rust leek Kroatië de openingstreffer te kunnen maken. Na een hoekschop kreeg middenvelder Ante Cacic de bal voor zijn voeten. Hij maalde over.

Het duel sukkelde richting de extra tijd en dat werden de dertig meest slaapverwekkende minuten van Euro 2016 tot nu toe. Tot de 117e minuut dan. De Kroaten trokken massaal ten aanval en Perisic kopte op de paal. De directe tegenstoot van de Portugezen bleek beslissend. Renato Sanches, Ronaldo en Nani rukten op. Nani gaf een pass op Ronaldo, zijn schot werd nog gekeerd, maar Ricardo Quaresma kon de bal met het hoofd binnen lopen.

Programma EK 2016 26 juni

15:00 Frankrijk Ierland
18:00 Duitsland Slowakije
21:00 Hongarije België