Uitslag EK 2016: Engeland – Wales – 2-1. Euro 2016: Engeland voorkomt stunt van Wales met 2-1 in blessuretijd

De 102e wedstrijd tussen Engeland en Wales is geëindigd in 2-1 in het voordeel van de Three Lions. In blessuretijd maakte Daniel Sturridge via een door hem opgezette aanval de winnende treffer. Engeland wipt nu over Wales heen in de groepsstand.

Lange tijd waren de Britse buren gelijkwaardig aan elkaar, met meer balbezit voor Engeland maar aan beide kanten geen enorme kansen. In de 42e minuut zette Gareth Bale voor de tweede keer dit EK Wales op voorsprong en alweer deed de Galactico van Real Madrid dat met een vrije trap. Keeper Joe Hart liet zich verrassen door een weliswaar hard, maar toch ook houdbaar schot.

Gouden wissels Engeland

Bondscoach Roy Hodgson greep in de rust in, liet Harry Kane en Daniel Sturridge achter in de kleedkamer en bracht Jamy Vardy en Sturridge. Uitgerekend dit tweetal zou de partij omkeren. In de 56e minuut kreeg Vardy (van kampioen Leicester) de bal uit de kluts voor zijn voeten. Daarna toonde hij zijn ongenaakbare spitseninstinct: bliksemsnel kronkelde hij zijn sterke lijf en voeten richting de bal. Van zeer dichtbij, en volgens Wales vanuit buitenspel, werd het 1-1.

In de 91e minuut dribbelde Sturridge van Liverpool richting het strafschopgebied van Wales. Hij rommelde zich door een woud van benen, legde af op Vardy, kreeg de bal weer terug en prikte slalommend de bal met een puntertje in de korte hoek: 2-1.

Engeland is nu groepsleider in Groep B. Om 18:00 uur komt een ander Brits land in actie: Noord-Ierland tegen Oekraïne.

Programma EK 2016 vandaag

donderdag 16 juni

15:00 Engeland – Wales 2-1
18:00 Oekraïne – Noord-Ierland
21:00 Duitsland – Polen (met verhoogde noteringen!!