Uitslag EK 2016: Duitsland – Polen – 0-0. De nationale derby tussen Duitsland en Polen werd geen kraker. De buren kwamen niet tot scoren en sloten de wedstrijd dus af met 0-0, waardoor beide teams op vier punten komen en zo goed als zeker de achtste finale zullen bereiken.

Euro 2016: Duitsland en Polen scoren de eerste 0-0

Een doelpuntloos gelijkspel is een uitslag die fans en toeschouwers niet graag zien. We knippen tenslotte de televisie aan, of bezoeken het stadion om een zucht naar goals te stillen. We willen opveren en juichen, of juist walging voelen als de vijand ons treft. Soms is een 0-0 toch een vermakelijk schouwspel. Zo niet de burenruzie tussen Duitsland en Polen, die maar niet op wilde laaien.

Aanvankelijk veerden de Duitse fans wel op. Die Nationalmannschaft herbergde namelijk een oude bekende: Mats Hummels. Maar al met al is dat natuurlijk niet de man die avontuur en spektakel moet brengen. Dat zijn heerschappen als Ozil, Kroos en Muller. Ze leken zich in te houden, alsof ze de Polen uitdaagde dat zij maar eens een kunststukje moesten tonen.

Na vier minuten verzuimde Mario Götze een voorzet van Julian Draxler te benutten. Na een kwartier had Toni Kroos de 1-0 op de sloffen, maar hij mikte niet eens tussen de palen. In de tweede helft was Arek Milik de man van de missers. De Poolse spits van Ajax faalde direct na de hervatting van dichtbij en bleef gedurende de tweede helft over ballen heen maaien, verkeerd aannemen of naast knallen. Mede dankzij zijn gepruts hoefde Manuel Neuer geen enkele keer te redden.

Vrijdag gaat het EK 2016 verder om 15:00 uur met Italië tegen Zweden.