Turkije – Kroatië, EK 2016 groepsfase. De Turkse voetbalfans hebben er even op moeten wachten, maar zondagmiddag 12 juni om 15.00 uur maakte het Turkse team haar entree op het EK Voetbal 2016. In het Parc des Princes treffen zij Kroatië. Zie hier de stand en uitslagen EK 2016.

Het stadion van Paris Saint-Germain zal voornamelijk rood kleuren, want de UEFA heeft aangekondigd dat zij ongeveer 36.000 Turkse fans verwachten. Kroatië wordt vermoedelijk aangemoedigd door 9.000 fans. Aangezien de Turken vooral vanuit hun hart spelen, zou de massale steun van de fans wel eens doorslaggevend kunnen zijn.

Turkije en Kroatië in grote vorm

Zowel Turkije als Kroatië begint in grote vorm aan het EK Voetbal 2016. De Turken verloren in hun laatste zeven wedstrijden slechts één keer. Alleen Engeland was vorige maand met 2-1 te sterk. Deze nederlaag werd nog opgevolgd door overwinningen op Montenegro en Slovenië

Tegenstander Kroatië doet het zelfs nog iets beter dan Turkije. De Kroaten wonnen maar liefst zes van de laatste zeven wedstrijden. Tussen deze overwinningen zit ook de 10-0 overwinning op San Marino.

Bilic: ‘Turken worden onderschat’

Veel nieuwskanalen verwachten dat deze wedstrijd gemakkelijk gewonnen gaat worden door de Kroaten. Voormalig bondscoach Slaven Bilic waarschuwt zijn land wel voor onderschatting, want hij is van mening dat de Turken wel degelijk beschikken over veel kwaliteiten. “Er zit ontzettend veel talent in de Turkse ploeg. Turkije is zo gek van voetbal en de spelers zijn nergens bang voor’’, aldus Bilic.

Toch verwacht Bilic, die als spelers derde werd tijdens het WK Voetbal 1998 in Frankrijk, wel dat zijn land aan het langste eind trekt in deze wedstrijd. ‘’Kroatië is wel mijn favoriet, omdat de spelers meer ervaring hebben op grote toernooien.’’

Turkije en Kroatië zesde ontmoeting

Turkije en Kroatië staan vanmiddag voor de zesde keer tegenover elkaar. Van de voorgaande ontmoetingen won Kroatië er twee en stapte Turkije één keer als winnaar van het veld. De overige twee confrontaties eindigde in een gelijkspel.

Wedden op Turkije – Kroatië

Wedden op het EK? Bookmaker 888Sport verwacht niet dat Turkije @4.30 in staat is om Kroatië @2.01 te verslaan tijdens de eerste groepswedstrijd op het EK Voetbal 2016. Wij denken dat de Turken wel sterk van start gaan en tijdens de rust aan de leiding staan, maar de wedstrijd in de tweede helft alsnog uit handen geven @20.00. Het winnende doelpunt zal op naam komen van Mario Mandzukic @5.40.

Programma EK 2016 vandaag

15.00 Turkije – Kroatië
18.00 Polen – Noord Ierland
21.00 Duitsland – Oekraïne