Speelschema EK 2016 vandaag. De laatste groepswedstrijden van Euro 2016 hebben heerlijke duels in petto. Portugal en Cristiano Ronaldo vechten voor hun laatste kans, België moet eigenlijk ook winnen.

Verhoogde odds – Portugal wint @6.00 888sport

Voorbeschouwing Hongarije – Portugal

Om 18.00 uur is eerst groep F aan de beurt. Daarin zien we Portugal, dat aan het vechten is om te overleven. Cristiano Ronaldo werkt nog het allerhardst, maar het zit de ster van Real Madrid niet mee. Tegen Oostenrijk (0-0) miste hij een penalty, werd een doelpunt afgekeurd en hield de keeper een paar sterke doelpogingen eruit.

Nu treffen ze het al verrassend geplaatste Hongarije. Dat heeft al vier punten na een zege op Oostenrijk en een late gelijkmaker tegen IJsland. De Hongaren kunnen op zich voor een gelijkspel spelen, omdat dat de koppositie in de groep vermoedelijk niet in gevaar brengt. Het is dus aan Cristiano Ronaldo, Nani en hun ploeggenoten om eindelijk eens te ‘shinen’, om dit toernooi niet via de achterdeur te verlaten.

Voorbeschouwing IJsland – Oostenrijk

Tegelijk wordt natuurlijk de andere groepswedstrijd in groep F gespeeld. IJsland staat met twee punten nog op de tweede plaats, maar moet dus oppassen voor Portugal. IJsland zal misschien tussen twee gedachten hinken, omdat het weet dat een gelijkspel ook afdoende is om sowieso de achtste finales te halen. Voor Oostenrijk is het simpel: winnen, of je ligt eruit. En daarvoor zal de ploeg iets moeten doen wat het tot nu toe ook niet heeft gedaan, scoren.

Verhoogde odds – België wint @8.00 888sport

Voorbeschouwing Zweden – België

In de late avond is het tijd voor vuurwerk. En misschien wel voor het laatst genieten van Zlatan Ibrahimovic als international. Want gisteren kwam hij met dit statement: “Mijn laatste wedstrijd op het EK wordt mijn laatste voor Zweden. Laten we hopen dat het nog even blijft duren.” Om het einde van zijn loopbaan nog even uit te stellen, moet hij met Zweden winnen van België.

Aan de andere kant hopen de Rode Duivels natuurlijk hun ‘schwung’ mee te nemen van de wedstrijd tegen Ierland (3-0 winst). Een punt is genoeg voor België, maar dat past de Duivels natuurlijk niet. “We gaan niet voor een punt, we willen winnen. Op een gelijkspel speculeren is te gevaarlijk en ik zal daarom onze sterkste ploeg opstellen”, aldus bondscoach Marc Wilmots. Één man zien we sowieso terug op het veld: Romelu Lukaku, de man van twee goals tegen Ierland.

Voorbeschouwing Italië – Ierland

Met zes punten uit twee duels is Italië al lang zeker van de achtste finales en zelfs de groepswinst. Dus weet bondscoach Antonio Conte ook al dat hij Spanje treft in de volgende ronde. Hij gaat daarom een aantal spelers rust geven en “zeven tot negen wijzigingen in de ploeg aanbrengen.” Maar Conte neemt de wedstrijd niet licht op. “We zijn al gekwalificeerd voor de achtste finales, maar we zullen proberen de wedstrijd op de best mogelijke manier aan te vatten om hem te winnen. Zeges leiden immers tot meer vertrouwen en tot andere overwinningen.” Voor de sympathieke Ieren is het makkelijk: winnen is door en anders niet.

Wedden op EK 2016

Portugal is bij bookmaker 888sport enorm favoriet tegen Hongarije met 1.45 op winst, deze notering hebben ze verhoogd naar 6.00!. Maar dat betekent ook dat een gelijkspel op 3.95 een overweging waard is, gezien het spel van beide ploegen tot nu toe. België staat op een leuke 1.82 om te winnen en deze notering is ook verhoogd nu naar 8.00! en de interlandcarrière van Zlatan Ibrahimovic af te sluiten. Een goal van de Zweedse superster noteert 3.75. Tenslotte heeft Italië een fijne 2.45 om ook met de ‘tweede rang’ van Ierland te winnen.

Speelschema EK 2016 vandaag

18.00 Hongarije – Portugal
18.00 IJsland – Oostenrijk
21.00 Zweden – België
21.00 Italië – Ierland