Oostenrijk – Nederland interland, zaterdag 4 juni De laatste oefeninterland voor het Nederlands Elftal is tegen Oostenrijk. Een volgende kans voor Oranje om te oefenen richting kwalificatie voor het WK 2018.

Oranje bijna ongewijzigd Oostenrijk – Nederland

De 2-1 zege op Polen woensdag was reden tot tevredenheid bij Oranje. De aanval deed het goed, creëerde genoeg kansen. Alleen de verdediging zag er soms wat matig uit. Vooral de tegengoal uit een corner – alweer een standaardsituatie – was een tegenvaller. Maar de aanvallers hoeven zich geen zorgen te maken om hun basisplek, verklapte bondscoach Danny Blind al. Net als de vleugelverdedigers.

“Berghuis heeft zijn rol prima ingevuld, was goed tussen de linies aanspeelbaar, vond vaak de diepte, gaf een mooie assist bij het doelpunt van Vincent Janssen en hij en Tete vonden elkaar goed. Zoals op links ook Quincy Promes en Jetro Willems elkaar voetballend aardig konden vinden. Het is duidelijk dat we met Berghuis op de flank een alternatief erbij hebben en daar ben ik blij om.” De rest van de spelers lijkt ook weer zijn opwachting te mogen maken in Oostenrijk – Nederland. “Ik ga niet veel wisselen, want ik ben niet zo’n man van de tombola.”

Steven Berghuis en Vincent Janssen uitblinkers

Zoals gezegd was vooral de aanval van Oranje erg goed. En Danny Blind lijkt zijn nieuwe vleugelspeler duidelijk te hebben gevonden in Steven Berghuis. De aanvaller van Watford, die een redelijk anoniem seizoen draaide, was zelfs al op vakantie. “Maar dan krijg je ineens een belletje en nu heb je twee interlands achter je naam en een assist, geweldig.”

De nieuwe spits van Oranje is ook al gevonden in de vorm van Vincent Janssen. Hij levert waar nodig. “Het is fijn om het vertrouwen te krijgen en dat probeer ik uit te betalen in doelpunten”, aldus de spits van AZ. Danny Blind prijst hem ook de hemel in. “Hij heeft veel waarde voor het team, maakt veel meters, is aanspeelbaar en is gevaarlijk voor de goal. Hij is veelzijdig en kan alleen nog maar veelzijdiger en beter worden.”

Oostenrijk matig richting EK 2016

De laatste sparringpartner van Oranje heeft zich als tweede beste gekwalificeerd voor het EK 2016. Want na de 30 op 30 van Engeland was Oostenrijk het beste met 28 punten op een mogelijke 30. En dat is knap in een poule met Rusland en Zweden. De Oostenrijkers scoorden zelf 22 keer en kregen er maar 5 tegen. Vooral Marc Janko (kent u hem nog van FC Twente?) stak er bovenuit met 7 goals, gevolgd door 4 van Bayern München-speler David Alaba.

Maar sindsdien gaat het niet voorspoedig met oefeninterlands voor Oostenrijk. 2-1 verlies van Zwitserland en 2-1 verlies van Turkije, en krappe 2-1 zeges op Albanië en dinsdag op Malta (met een eigen goal van Alaba). Oostenrijk zal dus graag zijn moraal een beetje willen opkrikken.

Wedden op Oostenrijk – Nederland

Oranje deed het goed tegen Polen en ziet dat nu uitbetaald in de lichte favorietenrol. Want bookmaker 888Sport zet 2.50 op een zege van Nederland, en 2.75 op Oostenrijk. De ‘both teams to score’ van 1.85 lijkt een uitstekende optie, gezien de recente uitslagen van beide landen. Vincent Janssen noteert 3.00 op een goal. En aangezien Oostenrijk al vier duels een abonnement heeft op de uitslag 2-1: een 2-1 zege voor Oranje – net als woensdag – staat op 10.50.

Maak nu je wedaccount in orde bij 888Sport en zet straks ook in op het EK 2016. Een weddenschap maakt iedere wedstrijd zoveel spannender. Voor iedere ingezette euro krijg je het vetgedrukte bedrag terug bij een juiste voorspelling!