EK Kwalificatie. Nu er in alle grote competities een aantal speelronden op zitten zijn we dit weekend weer toe aan een internationale break voor de kwalificatiewedstrijden van het EK 2016. Onder andere Spanje, Engeland en Zweden komen vanavond in actie.

Koploper Engeland richting 100% score na twee duels

Engeland heeft de afgelopen jaren veel kritiek gekregen als het aankomt op interlandvoetbal. De Engelsen hebben de meest populaire en attractieve competitie met de Premier League maar het grote probleem is dat de echte uitblinkers geen Engelsen zijn. Veel grote ploegen in de Premier League spelen vaak niet eens met een Engelsman in de basis en dus is het logisch dat ook het interlandvoetbal hieronder te lijden heeft, er is simpelweg niet genoeg kwaliteit in huis. Engeland wist onder leiding van Roy Hodgson het moeilijkste duel in de groepsfase direct te winnen. Zwitserland met met 0-2 verslagen in eigen land, Danny Welbeck was met twee doelpunten de gevierde man.

Vanavond om 20.45 kunnen de fans op het Wembley minimaal eenzelfde doelpuntenproductie van de Engelse spits verwachten, het nietige San Marino komt namelijk op bezoek. De laatste keer dat deze twee ploegen elkaar troffen was vorig jaar in San Marino, Engeland won dat duel met 0-8.

Gevallen wereldkampioen start kwalificatie goed

Waar Spanje afgelopen wereldkampioenschap in Brazilië een beschamende wanprestatie leverde door in de groepsfase uitgeschakeld te worden zijn de groepsfase voor het EK een stuk beter begonnen. In een poule met Slowakije, Wit Rusland, Macedonië, Luxemburg en Oekraïne staat het na het eerste duel bovenaan.

De eerste drie punten werden met een 5-1 overwinning op Macedonië veilig gesteld. Revelatie van Valencia, Pablo Alcacer, nam direct een doelpunt voor z’n rekening. Slowakije aan de andere kant wist met een saaie 0-1 van Oekraïne te winnen en bezit een tweede plek in de groep. De winnaar van dit duel vanavond kan direct stevig aan kop komen. Opvallend: Mata, Isco en Torres zijn niet geselecteerd voor het duel tegen Slowakije.

Ibrahimovic twijfelgeval tegen de Russen

Zweden komt vanavond om 20.45 uur uit tegen Rusland. De Russen zijn koploper na een 4-0 overwinning op Liechtenstein. De Russen hebben het nationale elftal een nieuw elan ingeblazen door afscheid te nemen van een aantal oudgedienden en verjonging door te voeren. Zo zijn dertigers Shirokov, Denisov en Bystrov niet meer opgeroepen.

Bij Zweden is het meespelen van Zlatan Ibrahimovic nog een twijfelgeval. De topspits van Paris Saint-Germain kampt al twee weken met een blessure en weigert met pijnstillers te spelen.

Programma EK kwalificaties

Donderdag 9 oktober
20.45 uur – Wit Rusland vs Oekraïne
20.45 uur – Engeland vs San Marino
20.45 uur – Macedonië vs Luxemburg
20.45 uur – Liechtenstein vs Montenegro
20.45 uur – Litouwen vs Estland
20.45 uur – Moldavië vs Oostenrijk
20.45 uur – Slowakije vs Spanje
20.45 uur – Slovenië vs Zwitserland
20.45 uur – Zweden vs Rusland