Gokken op het EK. Trouwe lezers van mijn artikel is het vast al opgevallen, één van mijn favoriete dingen om op te wedden is de Player stats markt. Deze markt is maar weinig beschikbaar, maar gelukkig is het dit EK wel bij elke wedstrijd beschikbaar bij de bookmakers.

Bij player stat bets gok je op de statistieken van één bepaalde speler, hoeveel schoten heeft één speler op doel bijvoorbeeld. Het voordeel van deze markt is dat de bets vrij eenvoudig zijn en ze meestal niks te maken hebben met het eindresultaat van een wedstrijd. Op dit toernooi hebben we al aardig vaak een weddenschap met een odd boven de 2 gewonnen doordat er iemand één of twee keer op doel schoot. Voor mij is het vaak een raadsel dat de odds zo hoog zijn, maar laten we er gewoon gebruik van maken! In dit artikel beschrijf ik een treble van player stat bets voor de komende achtste finale wedstrijden EK.

Kroatië – Portugal: Raketic over 0.5 schoten @ 1.72

De eerste speler voor deze bet is Ivan Raketic van Kroatië. Kroatië speelt in de eerste ronde van de EK knock-out fase tegen Portugal. Kroatië speelde erg goed in de groepsronde en wist onder andere te winnen van Spanje. Kroatië heeft veel de bal en Ivan Raketic is samen met Modric de smaakmaker van het team. Raketic speelt iets verder vooruit dan Modric en komt daardoor ook vaker in positie om te schieten.

Raketic heeft bij FC Barcelona al laten zien van een goed afstandsschot te beschikken. Tijdens dit EK heeft hij al één keer weten te scoren en schoot in totaal 2x op doel. Ik ben er van overtuigd dat Raketic het van afstand gaat proberen tegen Portugal (notering 1.72), in totaal heeft hij al acht keer geschoten. Zijn vizier stond misschien nog niet altijd op scherp, maar ik verwacht dat de Kroaat tegen Portugal net iets scherper zal zijn.

Frankrijk – Ierland: Payet >1.5 schoten op doel @2.10

De tweede speler die ik heb uitgekozen is misschien tot nu toe wel de speler van het toernooi, Dimitri Payet. Frankrijk speelt tegen Ierland en ik verwacht dat Frankrijk moeite zal hebben met de stugge verdediging van Ierland. Daarom zal Frankrijk hopelijk vaak van afstand schieten en Payet is een absolute grootheid op dat gebied. Payet neemt ook de vrije trappen en grijpt elke kans aan om te schieten.

De Fransman heeft in de eerste twee wedstrijden in totaal drie keer geschoten waarvan twee keer op doel, in de derde wedstrijd kwam hij kort voortijd in het veld een schoot die twee keer naast. Payet heeft dus nog niet 2 keer op het doel geschoten in één wedstrijd, maar ik verwacht dat Frankrijk tegen Ierland genoeg kansen zal krijgen om van afstand te schieten. Ook denk ik dat Ierland af en toe aan de handrem zal moeten trekken en op een mooie plek een vrije trap weg zullen geven. Bookmaker 888Sport betaalt je een dikke 2.10 voor iedere euro die je hebt ingezet, uit als je voorspelling van meer dan 1,5 schoten op doel juist is!

Duitsland – Slowakije: Hamsik >0.5 schoten @1.60

Marek Hamsik is onze derde speler voor deze EK weddenschap, Hamsik is de sterspeler van Slowakije. Tegen zowel Wales als Slowakije had Hamsik één schot op doel. Tegen Rusland had hij ook nog twee naast het doel, tegen Engeland schoot hij één keer naast het doel. Eigenlijk komt al het gevaar van Slowakije bij Hamsik vandaan, de ene keer met een pass de ander keer met een passeeractie en een goed schot. Slowakije heeft me verrast in de groepsronde, ze speelden aardig voetbal en creëerden best wat kansen.

De tegenstander van Slowakije is Duitsland. Duitsland heeft aanvallend goed gepresteerd in de groepsronde maar verdedigend hadden ze het af en toe best moeilijk. Ik verwacht daarom dat Slowakije nog wel wat kansen zal krijgen tegen Duitsland en de speler die de meeste kansen krijgt en creëert bij Slowakije is natuurlijk Marek Hamsik. Ik ben er van overtuigd dat de Slowaak minstens één keer op doel schiet. Bij de bookmaker staat dat op 1.60.

Wedden op het EK voetbal