EK 2016 programma vandaag. Donderdag 16 juni gaat het EK 2016 in Frankrijk verder met om 15:00 uur Engeland tegen Wales, gevolgd door Oekraïne tegen Noord-Ierland (18:00) en het slotstuk Duitsland tegen Polen. In de kwalificatiereeks was Polen eenmaal sterker dan het grote buurland.

EK 2016 speelschema vandaag

Engeland – Wales. Altijd vermakelijk als twee buren elkaar treffen op een eindronde. Gareth Bale van Wales heeft de patriottische vlammen al op laten laaien, door te stellen dat de Welshmen meer eer en trots voelen dan de Engelse spelers. Maar natuurlijk zijn de Three Lions favoriet. Sinds Engeland in 2008 het EK voetbal miste, hebben ze al 23 (kwalificatie)wedstrijden op rij niet meer verloren. Niet binnen 90 minuten althans, want vier jaar geleden ging het tegen Italië mis via penalty’s.

Verhoogde noteringen voor Engeland – Wales 888sport

Heel vaak spelen de buurtjes niet tegen elkaar. In de afgelopen twaalf jaar slechts vier keer, waarbij Engeland wel telkens won. Het totale doelsaldo in die reeks is 6-0.

Oekraïne – Noord-Ierland EK 2016

Oekraïne was helemaal niet onaardig tegen Duitsland maar had eigenlijk geen moment zicht op een resultaat. Daarentegen waren de Noord-Ieren armoedig tegen Polen, maar hielden ze juist wel lang stand. De coach van Oekraïne zal geleerd hebben van het Poolse geploeter en misschien proberen om Noord-Ierland wat vaker aan de bal te laten. Dan gaat het vanzelf wel mis. Want het lukte de ploeg maar niet om meer dan twee passes na elkaar tot een goed gevolg te brengen. Vanaf de flanken kwam ook geen enkele dreiging: honderd procent van de schoten kwam vanuit het midden.

Duitsland – Polen EK voetbal 2016

Zal Mario Götze weer een kans krijgen als zogenaamde spits van Die Nationalmannschaft? Of tovert bondsoach Joachim Low die andere Mario uit de hoge hoed (Gomez)? Al zal Low eerder in zijn broek gaan grabbelen dan in een hoed. Inmiddels weet heel de wereld dat Low een liefhebber is van “scratch and sniff”: eerst aan een intieme plek krabben, daarna aan de vingers ruiken.

Het woord zogenaamd is op zijn plaats, omdat Götze geen natuurlijke nummer negen is en zich dan ook constant af laat zakken om zich op andere plekken aan te bieden. Dat systeem kan werken, maar dan moeten onder meer Thomas Muller en Julias Draxler tijdig instappen en richting het doel trekken. Het Poolse elftal is misschien wat te hecht georganiseerd om daar op te gokken.

De Duitsers wonnen drie van de zes laatste onderlinge duels, Polen was in oktober 2014 thuis met 2-0 te sterk. Arek Milik scoorde de eerste.

Wedden op EK 2016

Programma EK 2016 vandaag

donderdag 16 juni

15:00 Engeland – Wales
18:00 Oekraïne – Noord-Ierland
21:00 Duitsland – Polen