Engeland – Rusland, EK 2016 groepsfase. Na de spetterende openingswedstrijd gisteren tussen Frankrijk en Roemenië worden we vandaag verwend met drie duels. Onder meer Engeland en Wales spelen in hun groep B. Zie hier de stand en uitslagen EK 2016.

Albanië – Zwitserland EK 2016 groepsfase

De dag begint om 15.00 uur met de wedstrijd tussen Albanië en Zwitserland. Albanië is er voor het eerst bij, nadat het als nummer twee Portugal volgde in de kwalificatie, vlak voor Denemarken. Zwitserland speelde een solide kwalificatie en eindigde ook als tweede in de groep, achter Engeland. Op papier heeft Zwitserland de beste ploeg, maar Albanië is een zware defensieve noot om te kraken.

Uitslag Engeland – Rusland EK 2016

Wales – Slowakije EK 2016 groepsfase

Om 18.00 uur zien we de speler van de duurste transfer ooit in actie. Want Gareth Bale hoopt zijn Wales naar een overwinning op Slowakije te loodsen. Beide landen eindigden als tweede in hun kwalificatiegroep: Wales achter België en Slowakije achter Spanje. Wales blonk vooral uit in saaie wedstrijden, want tien duels leverden een doelsaldo van 11-4 op. Maar een goede defensie is iets om op te bouwen, zal Wales denken.

Want de oefeninterlands hebben Wales weinig vertrouwen gegeven. 3-0 verlies tegen Zweden, 1-0 verlies van Oekraïne, 3-2 verlies van Nederland. En dat terwijl we bij Slowakije twee weken geleden een bizarre 3-1 overwinning op wereldkampioen Duitsland zagen. Een interessante wedstrijd ook, zeker aangezien beide landen een degelijke kans maken om de achtste finales te bereiken in een groep met verder Engeland en Rusland.

Engeland – Rusland EK 2016 groepsfase

De laatste wedstrijd van vandaag is de meest in het oog springende. Engeland is namelijk het enige land dat zich zonder puntverlies kwalificeerde voor dit EK 2016 in Frankrijk. In tien wedstrijden scoorden ze 31 keer en hoefde doelman Joe Hart slechts drie keer te vissen. En nu staat de ploeg van bondscoach Roy Hodgson zelfs met de jongste selectie van allemaal op Euro 2016.

Engeland verloor in maart weliswaar van Nederland, maar won alle vier zijn andere oefeninterlands dit kalenderjaar. En daar zaten ook tegenstanders als Duitsland en Portugal bij. Hodgson kan bouwen op een offensieve lijn van formaat. Want vermoedelijk zal hij hetzelfde spelen als tegen Portugal, in de laatste oefeninterland. En dat is met Harry Kane, Wayne Rooney én Jamie Vardy voorin. Rusland is flink gewaarschuwd. Engeland – Rusland is om 21.00 uur.

Wedden op EK 2016 vandaag

Zwitserland is bij bookmaker 888Sport met 1.80 favoriet tegen de 5.85 van Albanië. Maximaal één goal in deze wedstrijd noteert 1.54. Wales en Slowakije zitten dicht bij elkaar qua kans om te winnen: Wales noteert 2.95 en Slowakije 2.80. En zoals verwacht is Engeland met 1.92 een grote favoriet tegen Rusland, dat op 5.00 staat. Winst van Engeland met een goal van Jamie Vardy noteert 4.60 in de wincast.

Programma EK 2016 vandaag

15.00 Albanië – Zwitserland
18.00 Wales – Slowakije
21.00 Engeland – Rusland