PSG – Chelsea. Het duurt altijd een hele tijd voordat het weer begint maar meestal is het het wachten ruimschoots waard. Vanavond gaat de Champions League weer van start en er staan meteen een aantal mooie affiches op het programma. Wat te denken van de dubbele ontmoeting tussen Paris Saint-Germain en Chelsea. Twee van de grootste koopploegen uit Europa mogen onderling uitmaken wie van hen in de kwartfinales terechtkomt en de eerste wedstrijd wordt afgewerkt in Parijs.

PSG – Chelsea

PSG werd tweede in de poule met onder meer Barcelona en Ajax en lootte daarna nou niet bepaald de gunstigste tegenstander voor een achtste finale. Ook in de Franse competitie zit het niet allemaal mee. Vedette Zlatan Ibrahimovic heeft er moeite mee om het hele seizoen fit te blijven en dat is terug te zien in de resultaten van de Parijzenaren. PSG staat op een teleurstellende derde plek maar doet nog wel volop mee om de prijzen, het staat slechts twee punten achter op koploper Lyon. Toch wil men in Parijs wel eens wat anders zien dan alleen het Franse kampioenschap. Een prijs op Europees niveau behoort tot die opties maar Zlatan en de zijnen zullen dan wel uit een ander vaatje moeten tappen dan de afgelopen maanden.

Chelsea ‘parkeert de bus’ steeds vaker

Wie naar de stand in de Premier League kijkt, zou vermoeden dat er bij Chelsea niks aan de hand is. De Londonaren hebben 59 punten uit 25 wedstrijden en gaan daarmee fier aan kop in de hoogste Engelse afdeling. Toch is er de laatste tijd niet alleen maar positief nieuws rond de ploeg van José Mourinho. Begin dit seizoen werden tegenstanders nog compleet weggevaagd met mooi spel en opvallende uitslagen maar het lijkt er op dat Chelsea weer tekens begint te vertonen van het Chelsea van een aantal jaar terug. De ploeg speelt defensief en hoopt vaak op één of twee doelpunten om daarna vervolgens die voorsprong vast te houden. Laten we hopen dat de confrontatie tussen deze twee grootmachten vanavond wél loskomt en er een mooie wedstrijd van maken.

Opstelling PSG – Chelsea

Opstelling Paris Saint-Germain: Sirigu; Van der Wiel, Silva, Marquinhos, Maxwell; David Luiz, Verratti, Matuidi; Lavezzi, Ibrahimovic, Cavani

Opstelling Chelsea: Courtois; Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta; Matic, Ramires; Willian, Fabregas, Hazard; Costa.

De wedstrijd PSG – Chelsea begint vanavond om 20:45 uur.