Champions League – voetbal. Dinsdag en woensdag zijn de returnwedstrijden in de kwartfinale van de Champions League. Real Madrid moet de 2-0 nederlaag tegen Wolfsburg wegpoetsen, terwijl FC Barcelona een vervelend uitgoaltje opliep tegen Atletico Madrid (2-1 zege). De andere matches zijn Benfica versus Bayern München en Manchester City tegen Paris Saint-Germain.

Real Madrid – Wolfsburg

(dinsdag 20:45) Real Madrid heeft een abonnement op de halve finale van de Champions League. De Koninklijke, FC Barcelona en Bayern München zijn al jarenlang vaste klanten in de laatste fase van het miljoenenbal. Maar momenteel lijkt dat abonnement te worden afgenomen. VfL Wolfsburg (@14.25) won zeer verrassend thuis met 2-0 en zal die marge nu in Madrid met man en macht gaan verdedigen.

Toch is er nog geen enorme consternatie. Real Madrid (@1.20) is prima in staat, zeker thuis, om tegenstanders een flinke oplawaai te geven. Afgelopen weekend werd Elbar bijvoorbeeld met 4-0 aan de kant geschoven. De ploeg won 16 van de 18 laatste Europese thuisduels en tien daarvan met minstens twee goals verschil.

Manchester City – Paris Saint-Germain

Van de vier Champions League kwartfinales was dit degene met het minste vermeende krachtsverschil tussen de ploegen. En die prognose kwam ook wel uit, want het werd de enige match eindigend in een gelijkspel (2-2). PSG kreeg met die uitslag echter iets te weinig, terwijl de verrichtingen van Man City (@2.98) in de Engelse competitie niet zo hoopgevend zijn. In de Premier League verloren de Citizens vijf van de zes thuiswedstrijden (tot nu toe) tegen ploegen uit de top acht.

Ondertussen is PSG (@2.40) al weken, zo niet maandenlang min of meer verzekerd van de Franse titel. Alle energie en focus kan in dit treffen worden gestopt. Zlatan Ibrahimovic heeft alweer in vijf opeenvolgende CL-duels gescoord.

Benfica – Bayern Munchen

De Duitse kampioen won thuis met 1-0, maar was daar niet happy mee. De goal ontstond namelijk al na twee minuten en daarna hield Benfica (@5.75) toch bewonderenswaardig stand. Sinds Pep Guardiola aankondigde naar Man City te gaan, vervolgt de Duitse gigant (@1.67)toch enigszins hobbelig zijn weg. Arjen Robben kan zeer waarschijnlijk niet meedoen.

Atletico Madrid – FC Barcelona

FC Barcelona (@2.25)zit in een merkwaardige periode. Alles ging dit seizoen meer dan gesmeerd en de Spaanse titel lag voor het oprapen. Maar uit de vorige drie speelronden werd slechts een puntje gehaald en ook in de Champions League ging het vorige week moeizaam. Atleti (@3.40) nam een 0-1 voorsprong, maar gaf dat uit handen na rood voor Fernando Torres.

Het was echter wel een aangepast basiselftal dat in het weekend verloor van Real Sociedad met 0-1. De sleutel zal, zoals zo vaak, Lionel Messi zijn. “De Vlo” staat al 362 minuten (in alle competities) droog.