Real Madrid – AS Roma. Deze week is het weer tijd voor de eerste returns van de achtste finales in de Champions League. Waar er normaal wordt gezegd dat de tweede wedstrijden pas de écht spannende ontmoetingen zijn, lijkt het er deze editie op dat een hoop wedstrijden al des keizers baard zijn. Natuurlijk, er kunnen altijd wonderen verricht worden in de Champions League. Zo maakte Gent thuis tegen Wolfsburg nog twee doelpunten waardoor er nog iets van spanning is. Real Madrid won van AS Roma, in Rome met 0-2, en lijkt daardoor een makkelijke thuiswedstrijd te gaan spelen tegen de Italianen.

Real Madrid – AS Roma: Real favoriet in eigen huis

Real Madrid is favoriet @1.40 en heeft er in ieder geval een goede repetitie op zitten. Het dit seizoen zo verrassend goed spelende Celta de Vigo werd met maar liefst 7-1 van de mat geveegd, met name door een weergaloze Cristiano Ronaldo die vier doelpunten in een helft maakte.

Ronaldo scoorde in de uitwedstrijd ook al, en dus lijkt het een logische keuze om Ronaldo in te zetten. Je krijgt echter maar 1,59 per euro, dus wij raden aan: Ronaldo to score first goal @3.50. Daarnaast speelt Dzeko ook weer, en hij is de laatste weken op schot. Dzeko to score @4.10. Ook AS Roma-coach Spaletti heeft vertrouwen in zijn spits. “Want we moeten wat forceren en daarvoor is Dzeko waarschijnlijk de juiste man. Hopelijk grijpt hij dan zijn kans.”

Spaletti hoopt op vroege goals Real Madrid – AS Roma

AS Roma @8.00 moet dus flink aan de bak om nog wat klaar te spelen tegen de Madrilenen. De coach hoopt op een vroege goal. “Als wij op 0-1 komen, wordt het ineens een echte strijd. Het is belangrijk dat we de bal vaak en lang in bezit houden, want als we het initiatief aan Real laten, komen er gegarandeerd problemen”, aldus Spaletti, die zich strijdbaar toont. Een goal maken in Madrid is zeker mogelijk, getuige de laatste drie thuiswedstrijden, waarin Zidane en de zijne telkens een tegendoelpunt krijgen.

Programma Champions League

Dinsdag 8 maart
VfL Wolfsburg – AA Gent (3-2)
Real Madrid – AS Roma (2-0)

Woensdag 9 maart
Zenit Sint-Petersburg – Benfica (0-1)
Chelsea – Paris Saint-Germain (1-2)