PSV – VfL Wolfsburg. PSV begon nog zo goed aan de Champions League, maar nederlagen tegen CSKA Moskou en Vfl Wolfsburg hebben de kansen op plaatsing voor de volgende ronde flink doen slinken. Vanavond wacht in Eindhoven de tweede thuiswedstrijd van de huidige campagne.

PSV – VfL Wolfsburg

De ploeg van trainer Phillip Cocu neemt het opnieuw op tegen Wolfsburg, dat twee weken geleden nog met 2-0 te sterk was in de Volkswagen Arena. Destijds speelde PSV een zeer behoorlijke eerste helft, maar werd het na rust binnen tien minuten tweemaal te kijk gezet.

Met drie punten uit drie duels is het duidelijk dat de Eindhovenaren punten nodig hebben om nog uitzicht te houden op de knock-outfase van het miljoenenbal. Dieter Hecking, de coach van Wolfsburg, had maandag op de persconferentie respect voor de komende tegenstander.

De keuzeheer prees vooral de fans van PSV, die volgens Hecking voor veel sfeer zorgen. “Tegen Manchester United was die namelijk heel indrukwekkend, zeker toen PSV het duel naar zijn hand begon te zetten. Daar moeten we ons op voorbereiden. Zij zijn technisch zeer goed en kunnen veel druk zetten. Het ligt aan ons in hoeverre ze dat ook dinsdag zal lukken. PSV heeft heel veel goede gezichten. Ook wat mindere, maar die zijn er niet zo veel. Ik moet ook zeggen dat ik me niet iedere dag met PSV bezighoud. Ik kijk af en toe een wedstrijd van ze. Maar in de vorige wedstrijd bleek wel dat het redelijk gelijk opging. Details zullen de doorslag geven.”

PSV is goed resultaat nodig

De laatste competitiewedstrijd tegen De Graafschap (3-6 winst) bracht de sterke én zwakke punten van het huidige PSV aan het licht. De ploeg scoort makkelijk, maar krijgt ook behoorlijk veel tegendoelpunten. Cocu acht dan ook waakzaamheid van zijn ploeg vanavond.

“Het is een heel belangrijke wedstrijd voor ons, we hebben een goed resultaat nodig. Dat wil niet zeggen dat we kansloos zijn, als we dinsdag niet winnen. Maar dan staan we er een stuk minder goed op. Ook met een gelijkspel is het niet onmogelijk om door te komen.”

Wedden op PSV – VfL Wolfsburg

Bookmaker 888sport ziet VfL Wolfsburg vanavond als sterkste @ 2.38 tegen PSV dat voor de winst staat genoteerd op 3.10. Een gelijk spel is goed voor 3.60

Zoals gezegd heeft PSV momenteel drie punten. Daarmee staat de ploeg van Cocu op de laatste plaats in Groep B, maar de achterstand op CSKA Moskou en Manchester United bedraagt slechts één punt. Wolfsburg heeft drie punten meer dan PSV en voert momenteel de ranglijst aan in de groep. Na Wolfsburg wachten voor PSV nog confrontaties met United (uit) en CSKA (thuis).

Programma Champions League, dinsdag 3 november

20:45 uur: Shakhtar Donetsk – Malmö FF
20:45 uur: Real Madrid – PSG
20:45 uur: Manchester United – CSKA Moskou
20:45 uur: PSV – VfL Wolfsburg
16:00 uur: Astana – Atletico Madrid
20:45 uur: 20:45 uur: Benfica – Galatasaray
20:45 uur: Borussia Mönchengladback – Juventus
20:45 uur: Sevilla – Manchester City