Juventus – Real Madrid. Voor Real Madrid lijkt Juventus op het eerste oog de meest gunstige loting, maar schijn kan in dit geval bedriegen. De Italiaanse topclub kroonde zich afgelopen weekend voor de vierde keer op een rij tot landskampioen in de Serie A en verkeert al maandenlang in bloedvorm.

Voor het eerst sinds lange tijd plaatste Juventus zich voor de halve finales van de Champions League. De ploeg van coach trainer Massimiliano Allegri was in de vorige ronde te sterk voor AS Monaco en moet het nu dus opnemen tegen Real. Middenvelder Andrea Pirlo acht Juventus zeker niet kansloos tegen de Madrileense grootmacht. “Real Madrid is de grootste en meest prestigieuze club ter wereld, maar we hebben vijftig procent kans om ze te verslaan”, meldt hij aan La Gazetta dello Sport.

Pirlo heeft vertrouwen in goede afloop voor Juventus

“De laatste jaren zijn we erg volwassen geworden. De Europese ervaring heeft het team doen groeien. De afgelopen drie seizoenen onder Antonio Conte waren we er misschien nog niet klaar voor. Dit jaar hebben we ons verder ontwikkeld en leeft het vertrouwen dat we van niemand hoeven te verliezen.”
Dat Real met Cristiano Ronaldo over een speler beschikt die in de competitie al goed was voor 42 doelpunten, boezemt Pirlo geen angst in. “Hij scoort iedere wedstrijd drie keer. Maar toch denk ik niet dat we een wonder nodig hebben om de finale te bereiken. We zullen voorzichtig moeten zijn, maar we zijn er van overtuigd dat we alles in huis hebben om het voor elkaar te krijgen.” Het zal niet de eerste keer worden dat Juventus en Real in Europees verband tegenover elkaar staan.

Juventus – Real Madrid: Rijke historie tussen de ploegen

In 1998 troffen beide Europese grootmachten elkaar bijvoorbeeld nog in de finale van de Champions League, die destijds in de Amsterdam ArenA plaatsvond. Dankzij een doelpunt van Predag Mijatovic trokken de Spanjaarden toen aan het langste eind. Twee seizoenen geleden waren Real en Juventus ook in de groepsfase aan elkaar gekoppeld. In Bernabéu won Real toen met 2-1 en in Turijn bleven de ploegen in evenwicht: 2-2.

De wedstrijd Juventus – Real Madrid begint vanavond om 20.45 uur.