FC Barcelona – AS Roma. Dinsdag om 20:45 uur spelen FC Barcelona en AS Roma tegen elkaar in de vijfde speelronde van groep E in de Champions League. Barca is al geplaatst voor de achtste finale, Roma is nog lang niet veilig.

FC Barcelona – AS Roma

Momenteel leidt Barcelona groep E van het kampioenenbal met tien punten. De Romeinen staan tweede met vijf punten en kan na deze speelronde, van die plek worden verdreven door Bayer Leverkusen (vier) of BATE (drie).

Met het geloof in eigen kunnen zit het momenteel wel snor bij Barca. Vorig seizoen behaalden de Catalanen de driedubbel, maar wie dacht dat na zo’n enorm piekjaar wel een mindere periode in zou treden, heeft het heel erg mis. Afgelopen zaterdag werd in El Clasico, uit tegen Real Madrid getoond dat Barca nog steeds hongerig is. Het werd liefst 0-4. En dat terwijl Lionel Messi maar kort binnen de lijnen was.

AS Roma staat er niet onaardig voor in de Italiaanse Serie A. De vice-kampioen van vorig jaar heeft na dertien duels 27 punten en staat daarmee vierde, op drie punten afstand van koploper Inter Milan. Kevin Strootman is aan zijn zoveelste revalidatie bezig bij AS Roma, maar aan vedettes op het middenveld heeft de club geen gebrek. Miralem Pjanic en Gervinho behoren tot de beste spelers van de Italiaanse competitie, alhoewel laatstgenoemde nu ook geblesseerd is.

Terugkeer Messi FC Barcelona – AS Roma

Javier Mascherano kwam niet zonder kleerscheuren uit de Clasico en zal niet meespelen tegen Roma. Het is twijfelachtig of Messi zal starten. De kans is groter dat hij niet present is dan wel, want Barcelona redt het ook zonder de Argentijn prima. “De vlo” kan dan in alle rust terugkeren naar volledige fitheid. Bij Roma zullen Mohamed Salah en clubicoon Francesco Totti afwezig zijn.

Enrique waarschuwt zijn mannen alvast dat ze een stelletje ‘stomkoppen’ zijn, als dit seizoen niet weer minstens een titel wordt behaald. “Ik verwacht een ander duel dan de heenwedstrijd in Rome (1-1)”, zegt de man die vier jaar geleden nog trainer was van Roma. “We zullen ten opzichte van dat duel echt een tandje moeten bijschakelen, zeker als we de eerste plaats in de groep willen zeker stellen”, tekent de site goal.com op.

Wedden op FC Barcelona – AS Roma

Bookmaker 888sports voorziet dat Barcelona een makkelijke avond tegemoet gaat. Winst van Barca noteert 1.26, gelijkspel 6.25 en winst van AS Roma 11.50. Neymar scoort momenteel zo makkelijk, dat er aardig te verdienen valt met de optie “Neymar zal niet scoren”; die noteert 2.00 bij 888sports.