Als je geen PSV-supporter bent heb je afgelopen weekend waarschijnlijk maar weinig van de Eredivisie kunnen genieten. Maar, niet getreurd. Vandaag is het namelijk weer tijd voor de Champions League. Tijdens het Europese kampioenenbal nemen vanavond FC Barcelona en Paris Saint-Germain, en Bayern München en FC Porto het vanavond voor de tweede keer tegen elkaar op in twee weken. Barcelona won met 1-3 in Parijs en Porto was met 3-1 te sterk in eigen huis voor Bayern.

Bayern München – FC Porto: Porto start met riante voorsprong

Met name dat tweede resultaat was er een waar maar weinig voetbalkenners op gerekend hebben. Porto kwam in de thuiswedstrijd al snel op 2-0 voor door geklungel van Bayern achterin en kwam gaf dit vervolgens niet meer weg. De Duitsers zullen nu met minimaal twee doelpunten verschil moeten winnen maar volgens aanvaller Thomas Muller komt het wel goed. “Ik kan niet zeggen waarom we door zullen gaan, maar ik ben er gewoon zeker van dat het lukt. Een 2-0 overwinning op Porto is toch geen wonder?” zegt de Duitse goalgetter tegen tijdens een persconferentie. Bayern zal het vanavond nog wel moeten stellen zonder sterspeler Arjen Robben, hij is nog altijd geblesseerd.

Barcelona op koers

Barcelona is bezig aan een fantastisch seizoen. Na een magere start in de competitie gaat het inmiddels weer aan kop in de Primera Division en ook in de Champions League loopt het als een trein. Eerder al werd er met Manchester City afgerekend en ook de eerste wedstrijd tegen PSG was een succes. In Parijs was PSG kansloos tegen het in geweldige vorm stekende Barcelona. Man van de wedstrijd was toen Luis Suarez, die twee keer scoorde door David Luiz door zijn benen te spelen en fraai af te ronden. “Ik verkeer in mijn beste vorm. Ik help het team. Wanneer de ploeg goed speelt, ben ik tevreden. Het maakt niet uit wie de doelpunten maakt.” Verklaarde Suarez eerder tegen AS.com. Toch is deze onderlinge strijd nog niet gespeeld. Vanavond is het namelijk tijd dat Ibrahimovic weer eens terugkeert in Camp Nou. De Zweedse vedette moest vorige wedstrijd aan zich voorbij laten gaan wegens een schorsing.

Champions League programma

20:45 FC Barcelona – Paris Saint-Germain
20:45 Bayern München – FC Porto