VfL Wolfsburg – Bayern Munchen. De tweede helft van de Bundesliga gaat vanavond officieel weer van start en dat betekent dat koploper Bayern München. de jacht op een nieuwe landstitel weer voort kan zetten. VfL Wolfsburg is echter geen makkelijke opponent.

Met veertien overwinningen en drie gelijke spelen bleek Bayern in de eerste seizoenshelft door niemand te kloppen in Duitsland. De machine van Josep Guardiola denderde over iedereen heen en met topdoelman Manuel Neuer werden er maar vier tegentreffers geïncasseerd. Toch zal Der Rekordmeister vanavond in goeden doen moeten zijn, want ook Wolfsburg kan terugkijken op een zeer geslaagde eerste helft van het seizoen.

Wolfsburg op weg naar Champions League-plaatsing

Met de huidige tweede plaats is de club hard op weg om zich weer eens te plaatsen voor de Champions League. De laatste keer dat Wolfsburg daarin slaagde was in het seizoen 2009/10, toen het als landskampioen mee mocht doen aan het belangrijkste clubtoernooi ter wereld. Sindsdien kende de ploeg enkele teleurstellende jaren, waarin er zelfs tegen degradatie gestreden moest worden. Met spelers als Ivan Perisic, Kevin de Bruyne, Luiz Gustavo, Ivica Olic en ook Bas Dost hoeft Wolfsburg daar dit jaar echter allerminst voor te vrezen.

De kans dat Dost vanavond aan de aftrap verschijnt is overigens klein. Coach Dieter Hecking geeft in de punt van de aanval voornamelijk de voorkeur aan Olic, waardoor de Nederlander het voornamelijk moet doen met invalbeurten. De kans dat Dost deze transferperiode nog vertrekt is dan ook aanwezig. Met name Feyenoord werd de afgelopen maanden regelmatig in verband gebracht met de kopsterke spits, maar tot een overgang kwam het vooralsnog steeds niet.

Robben kan weer aan de bak

Ook voor Arjen Robben zit de vakantie erop. De grote uitblinker van het jaar 2014 kon de afgelopen weken uitrusten, maar zal vanavond om 20:30 uur ongetwijfeld weer op het veld staan. Met zijn tien doelpunten in dertien competitiewedstrijden heeft Guardiola in ieder geval geen enkele reden om geen beroep op de Oranje-international te doen. Kan het jaar 2015 voor Robben net zo’n groot succes worden als het voorgaande?