Afrika Cup 2015. De derde dag van de Afrika Cup is begonnen en dat betekent dat groep C aan de beurt is. Wie naar het wedstrijdschema van de eerste drie dagen gekeken heeft, zal al snel tot de conclusie gekomen zijn dat de echte zware jongens in de laatste twee (C en D) te vinden zijn. Vandaag is het tijd voor de poule des doods in een groep waar Ghana, Zuid-Afrika, Algerije en Senegal het tegen elkaar opnemen.

Ghana – Senegal

En dan beginnen we met een van de favorieten, Ghana, tegen een gevaarlijke outsider. Senegal dus. Laten we met Ghana starten. De Ghanezen zijn weg van voetbal, al jaren lang brengt het land grote sterren voort als Boateng, Essien en de gebroeders Ayew. Echter, niet alles is koek en ei binnen de Ghanese voetbalbond de laatste jaren. Zo werd diezelfde Kevin-Prince Boateng thuisgelaten om disciplinaire redenen en is het nog maar de vraag of Asamoah Gyan kan spelen tegen Senegal. Bij hem mis recentelijk malaria geconstateerd. De Senegalezen hoeven dit toernooi echter niet onder te doen voor het verzwakte Ghana. Het Senegalees elftal heeft een groep ervaren Europese toppers afgewisseld met een paar grote talenten. Zo lopen er voorin aanvallers rond als Newcastle-spits Cissé en de doelpuntenmachine van Fenerbahce, Sow. Op het middenveld moet de pupil van Koeman het spel maken. Daar staat namelijk Southampton-speler Mané.

Afrika Cup: Algerije – Zuid-Afrika

Het is dat er maar twee per groep door kunnen, anders waren al deze vier ploegen kanshebber geweest voor de titel. Algerije borduurt nog voort op de goede prestaties van het afgelopen WK en verloor ook tijdens de kwalificatiereeks slechts een wedstrijd. Zuid-Afrika bleef zelfs ongeslagen tijdens de kwalificatie door drie keer te winnen en drie keer gelijk te spelen. De grote afwezige bij de Zuid-Afrikanen is Ajax-middenvelder Thulani Serero. Hij werd gepasseerd omdat de bondscoach van mening was dat hij het nationale elftal niet voor de volle honderd procent serieus zou nemen. Bij Algerije verstaat er geen misverstand over wie de absolute vedette is. Feghouli, aanvoerder van de ploeg en basisspeler bij Valencia, liet op het WK al zien dat hij moeiteloos met het hoge niveau meekan.

De wedstrijden van de Afrika Cup zijn live te bekijken op Eurosport.
17:00 uur: Ghana – Senegal
20:00 uur: Algerije – Zuid-Afrika