Uitslag EK 2016: Noord-Ierland – Duitsland. Duitsland was tegen Noord-Ierland zuinig met de goals. Alleen Mario Gomez kwam na een half uur tot scoren, maar de wereldkampioen had zat kansen om tot een monsteruitslag te komen. De Duitsers zijn nu winnaar van Groep C.

Wed op het EK 2016 bij 888sport

Duitse aanvallen vloeiend en vlug maar niet genoeg

Duitsland begon aan de wedstrijd met reeds vier punten in de tas, wat genoeg is om de volgende ronde te bereiken. Maar Die Nationalmannschaft wilde tegen Noord-Ierland natuurlijk wat fraais laten zien, zeker na die wat bloedeloze 0-0 tegen Polen. Daar slaagden de Duitsers tegelijk wel en niet in. Want ja, in het eerste uur waren de aanvallen vloeiend en vlug. Maar dat de bal er telkens niet in ging, baart toch wat zorgen.

Toch werd bondscoach Joachim Low, die tegenwoordig niet meer in zijn broek tast en aan zijn vingers ruikt, beloond voor zijn vertrouwen in Gomez. De spits van Besiktas was een paar jaar uit beeld bij het nationale team. Maar hij stond precies op de juiste plek, toen een keten van Duitse passjes leidde tot een terugspeelbal van Thomas Müller. Het was een niet te missen kans.

Muller spil van de vele aanvallen van Duitsland

Toch valt er wat voor te zeggen om niet de doelpuntmaker, maar Muller als man of de match te zien. Hij was de spil in vele aanvallen en had wat pech met de paal, de lat en een paar superreddingen van doelman McGovern.

Gaandeweg de tweede helft drong Duitsland minder aan en speelden ze de drie punten gecontroleerd naar het ultieme fluitsignaal. Kansen kwamen er nog wel, zoals een kopbal van Gomez die door McGovern uit de rechterhoek werd geranseld.

Noord-Ierland is nu derde met drie punten en een saldo van 2-2. Na Slowakije zij ze nu de tweede beste nummer drie, maar er moeten nog drie poules gecompleteerd worden.

Vanavond gaat Euro 2016 verder met twee duels. Om 21:00 uur Kroatië tegen Spanje en Tsjechië tegen Turkije.