Zondag om 18:00 uur begint Zwitserland versus Ecuador, de eerste ontmoeting ooit tussen deze landen. Hier zijn tien statistieken.

Zwitserland versus Ecuador

1 Zwitserland heeft in zijn zeven vorige WK-duels slechts één tegentreffer gekregen.

2 De kwalificatie ging gesmeerd voor de Zwitsers. Onder leiding van de Duitse coach Ottmar Hitzfeld werd zeven keer gewonnen en drie keer gelijk gespeeld.

3 Ecuador heeft in zijn geschiedenis zeven WK-duels gespeeld. Drie keer werd gewonnen, vier keer verloren.

4 Felipe Caicedo was de meest waardevolle man voor Ecuador in de kwalificaties. Hij scoorde zeven goals in negen duels en beleefde een reeks van vier matches achtereen waarin hij telkens tot scoren kwam.

5 Zwitserland, “La Nati”, verloor de vier vorige confrontaties met Zuid-AMerikaanse tegenstanders. In de vorige drie verzuimde het land te scoren.

6 Ecuador werd in zijn kwalificatiezone vierde. Wel vuurde het land het hoogste aantal schoten af: 201.

7 Daarnaast kenmerkt het spel van Ecuador zich door veel diagonale passes en voorzetten. Ook op dat vlak stond het land bovenaan in de CONMEBOL-zone: 396 crosses.

8 Xherdan Shaqiri van Bayern Munchen is de ster van de Zwitsers. Hij kwam in 32 interlands tot negen goals.

9 Bij twaalf van de veertien vorige wedstrijden van La Nati in het kader van het WK (inclusief kwalificaties) waren er minder dan drie goals.

10 Ecuador, “La Tri”, verloor de drie WK-matches waarin het tegengoal(s) kreeg, maar won juist de vier partijen waarin het een clean sheet behield.