Zondag om 21:00 uur vangt Zuid-Korea versus Algerije aan. Beide landen verzuimden hun eerste wedstrijd te winnen, al hielden de Koreanen tenminste nog één punt over aan de match tegen Rusland. Hier zijn tien statistieken over de landen.

Zuid-Korea versus Algerije

1 Het wordt pas de twee confrontatie tussen Zuid-Korea en Algerije. De eerste ontmoeting vond plaats eind 1985 in Mexico, alwaar de Aziaten de vriendschappelijke interland wonnen met 2-0.

2 Twee keer eerder speelde Zuid-Korea op een WK tegen een Afrikaans land. In 2006 werd met 2-1 gewonnen van Togo, in 2010 werd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Nigeria.

3 Tegen België wist Algerije slechts één schot op goal te lossen en dat was via een penalty, die werd benut door Sofiane Feghouli.

4 Zuid-Korea heeft slechts 1 van de 6 vorige WK-duels gewonnen. Daarnaast werd 3 keer gelijk gespeeld en 2 keer verloren.

5 Algerije is op WK’s niet erg productief. In de vorige 11 uur en 25 minuten werden er 2 goals gemaakt door de Noord-Afrikanen.

6 Feghouli staat onder contract bij Valencia. De vleugelspeler heeft in 21 interlands 7 keer gescoord.

7 Lee Leun-no maakte met een afstandsschot de 1-0 tegen Rusland. Het was zijn 19e goal voor Zuid-Korea.

8 De Koreanen hebben in 3 van hun vorige groepswedstrijden op een WK gelijk gespeeld.

9 Algerije eindigde bij zijn 2 vorige WK-deelnames onderin de groep met 1 punt. De Algerijnen waren er bij in 1986 en 2010.

10 Korea pakte op de vorige twee WK’s telkens 4 punten in de groepsfase.

Lees hier tien statistieken over VS versus Portugal.

Of lees hier tien statistieken over België versus Rusland.