WK 2018 Kwalificatie. Maandag en dinsdag denderen de WK kwalificatiewedstrijden door. Op beide dagen staan er negen duels op het programma. Engeland kan zich maandag tegen Slowakije kwalificeren, Turkije zal dinsdag punten moeten halen tegen Kroatië om nog zicht te houden op het WK 2018 te Rusland.

Verkeerden wij in Nederland ook maar in de gelukkige omstandigheid dat iedereen het spel flets en onovertuigend vindt, maar dat de punten wel binnen rollen. Zo is het ook deze kwalificatiecyclus met Engeland.

Engeland – Slowakije

Richting het EK 2016 wonnen de Three Lions alle tien qualies en ook nu heeft de pers weer het nodige te zaniken ondanks het prima aantal van zeventien punten uit zeven speelronden (doelsaldo 14-2).

Toegegeven, eenmaal op een eindronde aanbeland is het telkens snel gedaan met de fraaie resultaten. Het land, dat claimt de sport te hebben uitgevonden, snakt naar zo niet een groot succes, dan toch om eindelijk weer eens echt mee te tellen. De tickets voor Rusland kunnen geboekt worden als wordt afgerekend met Slowakije, dat tweede staat in group F. Twee punten scheiden de landen en met hierna nog twee duels te gaan kan Engeland dus een waarschijnlijk beslissende marge realiseren.

Veel voetbalvolgers vinden bondscoach Gareth Southgate te voorzichtig en defensief georiënteerd. Met welk ideaalbeeld ze het spel vergelijken is de vraag, want welke (landen)ploeg kan en wil tegenwoordig nou wel massaal met veel man naar voren oprukken? Laten we accepteren dat zo’n stijl iets van vroeger is.

Turkije – Kroatië

Het ziet er somber uit voor de Turken. Met nog drie duels te gaan bedraagt in groep I de achterstand op Ijsland twee punten, op Oekraïene drie en op Kroatië vijf. Hierna moeten de Turken nog thuis tegen Ijsland en uit tegen Finland, terwijl Ijsland en Oekraïne elkaar dinsdag treffen. Alleen een zege houdt het perspectief dus levend. De Kroaten wonnen echter wel bij hun twee vorige trips naar Turkije.

Wedden op WK-kwalificaties

Wedden op voetbal? Engeland won vier van de vijf laatste matches tegen Slowakije en staat nu op @1.38, gelijkspel op @4.50 en de gasten op @8.50 bij bookmaker Mr Green. Turkije noteert @3.40, gelijkspel @3.20 en Kroatië @2.20.

Programma WK Kwalificaties

Maandag 4 september
18:00 Azerbeidzjan – San Marino
18:00 Armenië – Denemarken
20.45 Duitsland – Noorwegen
20.45 Noord-Ierland – Tsjechië
20.45 Montenegro – Roemenië
20.45 Polen – Kazachstan
20.45 Engeland – Slowakije
20.45 Schotland – Malta
20.45 Slovenië – Litouwen

Dinsdag 5 september
20.45 Ierland – Servië
20.45 Moldavië – Wales
20.45 Oostenrijk – Georgië
20.45 Italië – Israël
20.45 Liechtenstein – Spanje
20.45 Macedonië – Albanië
20.45 IJsland – Oekraïne
20.45 Kosovo – Finland
20.45 Turkije – Kroatië