Met Frankrijk en Zweden boven ons in de poule, moet Oranje winnen van Luxemburg. En liefst met grote cijfers. De Rode Duivels van België ontvangen Estland.

Nederland – Luxemburg: Zonder Vincent Janssen, met Arjen Robben

Een maand na de nederlaag tegen Frankrijk trad Oranje afgelopen woensdag aan tegen België voor de 126e Derby der Lage Landen. Het was geen duel waar het vuurwerk vanaf spatte. Oranje speelde na rust redelijk teruggetrokken met vijf verdedigers, maar kon niet voorkomen dat België vlak voor tijd de 1-1 maakte. Davy Klaassen had voor rust vanaf elf meter voor de openingstreffer gezorgd.

Het slechtste nieuws van de avond kwam uit de voorhoede. Vincent Janssen rook zijn kans bij een te korte terugspeelbal, maar de Belgische doelman Simon Mignolet raakte hem op een vervelende manier. Janssen is direct teruggegaan naar zijn club Tottenham Hotspur. Wie al wel bij de selectie zat, maar niet in actie kwam, was Arjen Robben. Nog steeds een van de belangrijkste spelers, zo niet dé belangrijkste, is erbij tegen Luxemburg.

Luxemburg onbekende tegenstander voor Oranje

Nederland heeft in het verleden 16 keer tegen Luxemburg gespeeld: 13 keer won Oranje, 1 keer werd het gelijk en 2 keer won Luxemburg. Die zeges kwamen echter in 1940 en 1963. Het doelsaldo van 59-13 in het voordeel van Oranje zegt wel iets, maar toch ook niet veel. Want de laatste twee ontmoetingen dateren alweer van 2006 en 2007. Alleen Wesley Sneijder kan zich die laatste nog actief herinneren.

Oranje won in het verleden vaak met grote cijfers van Luxemburg, maar die laatste twee edities werd het bijvoorbeeld tweemaal slechts 1-0. En ook nu nog laat Luxemburg zich niet zomaar overrompelen. Vorige maand wist Zweden met een nipte 0-1 te winnen in het groothertogdom.

Oranje wel torenhoog favoriet tegen Luxemburg

Ondanks alles blijft het Nederlands Elftal op papier natuurlijk vele niveaus beter dan Luxemburg. Vandaar dat bookmaker 888Sport slechts 1.14 zet op winst van Nederland, 21.00 op winst van Luxemburg en 8.00 op een gelijkspel. Daarom is het misschien beter om te kijken naar andere odds. Zoals een zege met één goal verschil voor Oranje. Zet dan in op een gelijkspel bij de 1-0 handicap onder 3-way handicap voor odds van 4.00. Een zege met twee goals verschil staat zo op 3.95.

Rode Duivels moeten over Estland walsen

De tegenstander van Oranje van afgelopen woensdag speelt dezelfde avond thuis. België gaat met drie zeges uit drie duels aan de leiding in groep H. Met een zege op Estland kunnen de Rode Duivels een grote stap zetten richting het WK 2018. En mede door het doelsaldo van 13-0 van België heeft 888Sport groot vertrouwen in ze. Een Belgische zege staat bijvoorbeeld op slechts 1.07. Misschien is het daarom leuk om een gokje te plaatsen op iets als de openingsgoal. Dries Mertens staat daarvoor op 5.40 en Yannick Ferreira-Carrasco op 5.00. Lees ook: wedden op voetbal.

Alle WK-kwalificatieduels zondag 13 november

18.00 Luxemburg – Nederland
18.00 Bulgarije – Wit-Rusland
18.00 Hongarije – Andorra
18.00 Zwitserland – Faeröer
18.00 Cyprus – Gibraltar
20.45 Portugal – Letland
20.45 België – Estland
20.45 Griekenland – Bosnië-Herzegovina