WK voetbal 2018 kwalificaties. Nederland hervat vanavond het kwalificatietoernooi voor het WK Voetbal 2018. Om 20.45 uur is Wit-Rusland de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld in De Kuip, die voor het eerst sinds 840 dagen weer het decor is voor een wedstrijd van het Nederlands Elftal.

Nederland – Wit-Rusland

Nederland begon de kwalificatiereeks met een 1-1 gelijkspel in en tegen Zweden. Na de 0-1 achterstand bracht Wesley Sneijder de stand op gelijke hoogte. Tegenstander Wit-Rusland slaagde er in eigen huis in om het sterke Frankrijk op een 0-0 gelijkspel te houden.

Ook vandaag zullen de Wit-Russen gaan leunen op de sterke verdediging. In maar liefst zeven van de laatste tien wedstrijden slaagden het Oost-Europese land er in om de nul te houden. Het moge duidelijk zijn dat we kunnen spreken van een grote kwaliteit.

Nederland zal creatief voor de dag moeten komen om de defensie kapot te kunnen spelen. NOS-verslaggever Jeroen Elshoff verwacht dat het hier zeker de mogelijkheid voor gaat hebben. “Ik verwacht een wedstrijd waarin Nederland heel veel de bal heeft’” vertelde Elshoff. “De Wit-Russen zullen zich vooral bezighouden met verdedigen.”

Oranje zonder Arjen Robben

Bondscoach Danny Blind zal het vanavond moeten doen zonder Arjen Robben. De sterspeler wordt niet fit genoeg geacht om een rol van betekenis te gaan spelen. “We wisten dat het moeilijk werd wat betreft Robben”, aldus Blind. “We hoopten dat we konden profiteren van dat beetje extra kwaliteit dat hij brengt.”

De voorhoede van Oranje zal het dus moeten doen zonder de aanvaller van Bayern München. Verwacht wordt dat Bas Dost de kans krijgt in de punt van de aanval. De spits van Sporting Lissabon verkeerd in grote vorm en verdient het om een keer vanaf de aftrap te verschijnen. Vanaf de rechterkant krijgt hij waarschijnlijk ondersteuning van Quincy Promes. Voor de linkerflank zal Blind nog een keuze moeten maken, maar wellicht is het een optie om hier Vincent Janssen te positioneren.

Zevende keer Nederland tegen Wit-Rusland

Oranje en Wit-Rusland staan vanavond voor de zevende keer in de geschiedenis tegenover elkaar. Opvallend genoeg vonden zes ontmoetingen plaats in het kader van een EK-kwalificatie. Nederland wist vier confrontaties te winnen en verloor er twee. Opvallend genoeg werd de laatste wedstrijd gewonnen door de gasten van vanavond.

Wedden op Nederland – Wit-Rusland