Voetbalminnend Nederland zit vandaag in spanning voor de wedstrijd van Nederland tegen Wit-Rusland. De ploeg van Dick Advocaat moet winnen om het WK 2018 te halen, liefst met ruime cijfers.

Twee eindtoernooien op rij mislopen, dat zou voor Oranje een blamage zijn. De laatste keer dat het Nederlands Elftal opeenvolgende eindtoernooien misliep, was in de jaren ’80. Toen gingen het WK 1982, EK 1984 en WK 1986 aan onze neus voorbij. Om zo’n scenario te voorkomen, moet de ploeg van Dick Advocaat boven zichzelf uitstijgen de komende paar dagen. Om te beginnen tegen Wit-Rusland.

Opstelling Nederlands Elftal

En de wispelturige Advocaat heeft een flink verrassende opstelling voor ons in petto, weten het Algemeen Dagblad en De Telegraaf. Zo zou eenmalig international Karim Rekik (5 maart 2014 tegen Frankrijk vriendschappelijk) in de basis staan. En zou Ryan Babel de voorhoede vormen met Arjen Robben en Vincent Janssen, die waarschijnlijk weer de voorkeur krijgt boven Bas Dost.
De inmiddels 30-jarige Babel speelde weliswaar 42 interlands, maar zijn laatste was op 15 november 2011.

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Wit-Rusland: Zoet/Cillessen; Janmaat, Rekik, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, Pröpper, Vilhena; Robben, Janssen, Babel.

Ryan Babel verbaasd door selectie

Arjen Robben Nederlands Elftal weddenschappen GettyDe meest in het oog springende naam is natuurlijk die van Ryan Babel. Hij krijgt de voorkeur boven spelers als Steven Berghuis, Jeremain Lens en Eljero Elia – die zijn allemaal niet geselecteerd.

“In mijn hoofd had ik de deur naar Oranje al dichtgedaan. Ik ben persoonlijk veel minder gespannen dan een paar jaar terug, ik zit goed in m’n vel. Ik zie het als een mooie uitdaging om het Nederlands elftal te helpen. We weten wat het doel is. Dat is niet gemakkelijk, maar ook zeker niet onmogelijk.”

Uitslag al bekend voor Wit Rusland – Nederland

De concurrent in de strijd om de tweede plek is Zweden. Opvallend is dat Zweden al klaar is met de wedstrijd tegen Luxemburg als Oranje moet beginnen. Dat duel begint namelijk om 18.00 uur, het duel van Oranje om 20.45 uur. Aangezien Zweden drie punten voor staat en de laatste WK 2018 kwalificatie wedstrijd Nederland – Zweden is, kan het zeer waarschijnlijk op doelsaldo aankomen. Dat is +11 om +5 in het voordeel van Zweden. Dus weet Oranje in principe waar het aan toe is als Zweden klaar is tegen Luxemburg.

Dat weet ook de altijd zwaar gemotiveerde Arjen Robben. “Ach, het heeft geen zin om je daarvan af te sluiten. Zij spelen nu eenmaal eerder, dus daar moeten we mee om kunnen gaan. De uitslag kan ons ook een boost geven. We weten dan wat er van ons wordt verwacht. Het gaat er in eerste instantie om dat we winnen van Wit-Rusland. Maar het gaat ook om de goals. Je staat er nu eenmaal zes achter.”

Wedden op Wit – Rusland – Nederland

Gokken op voetbal? Winst moet eigenlijk vanzelfsprekend zijn voor Oranje tegen de nummer vijf van de poule, gezien ook de odds van 1.21 daarop bij bookmaker Mr Green. We willen veel goals zien. Een zege voor Oranje bij een 2-0 handicap noteert 2.65 en bij een 3-0 handicap (dus minimaal vier goals verschil) zelfs 5.10. Winst voor Oranje met een goal van Arjen Robben staat op 1.98.