In de nacht van zondag op maandag om 00:00 uur begint V.S. versus Portugal. De Amerikanen hebben al drie punten gepakt, maar met deze wedstrijd en daarna Duitsland voor de boeg hadden ze dat wel nodig ook. Portugal verloor van Duitsland met 4-0. Hier zijn tien statistieken over deze landen.

V.S. versus Portugal

1 Vijf keer eerder speelden de Verenigde Staten en Portugal tegen elkaar. Elk land won 2 keer, speelde 1 keer gelijk en verloor 2 keer. Daarnaast is het doelsaldo ook gelijk: beide 5 voor en 5 tegen.

2 De VS won de vorige twee confrontaties, inclusief de wedstrijd in de groepsfase van het WK 2002. De Yankees versloegen Portugal toen met 3-2.

3 Jurgen Klinsmann is nu de bondscoach van de VS. Als coach van Duitsland versloeg hij Portugal in 2006 in de strijd om brons met 3-1.

4 Portugal won slechts 1 van zijn 8 vorige WK-duels. In 2010 werd Noord-Korea afgeslacht met 7-0. Daarnaast speelde Portugal 3 keer gelijk in die periode.

5 Cristiano Ronaldo van Real Madrid heeft slechts 2 WK-goals op zijn naam staan. De Portugees heeft 55 schoten ondernomen tijdens dit en de vorige twee WK’s.

6 De VS heeft in 2 van zijn 24 vorige WK-duels een clean sheet behouden.

7 De 4-0 nederlaag van Portugal tegen Duitsland is de zwaarste nederlaag ooit op een WK voor de Zuid-Europeanen.

8 De Yankees hebben in 7 WK-duels op rij minstens 1 keer gescoord. Het record van de VS staat op 8 WK-duels op rij scoren en dat kan dus tegen Portugal worden geëvenaard.

9 De VS hebben 7 van de 8 vorige duels in het kader van het WK (inclusief kwalificaties) gewonnen.

10 En de VS heeft in 4 van zijn vorige duels minstens 2 keer gescoord.

Lees hier tien statistieken over Zuid-Korea versus Algerije.

Of lees hier tien statistieken over België versus Rusland.