Het WK Voetbal serveert zaterdag om 21:00 uur Uruguay versus Costa Rica, de eerste wedstrijd in Groep D. Hier zijn tien statistieken over de match.

Uruguay versus Costa Rica

1 De vorige keer dat het Wereldkampioenschap Voetbal plaatsvond in Brazilië, ging de titel naar Uruguay. Het gastland werd verslagen in de finale van 1950.

2 Luis Suarez, de Uruguayaanse spits van Liverpool, was de topscorer van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone. De voormalige Ajacied maakte elf goals.

3 De acht vorige wedstrijden tussen Uruguay en Costa Rica leverde zes zeges op voor Uruguay. Twee keer speelden ze gelijk. In 2010 troffen ze elkaar in een play-off voor het WK. Uruguay won met een totaalscore van 2-1.

4 Costa Rica, bijgenaamd Los Ticos, verloor zijn drie vorige confrontaties met Zuid-Amerikaanse tegenstanders op een WK. Tevens kreeg het land negen goals om de oren.

5 Uruguay heeft één van zijn elf vorige matches verloren. Dat gebeurde tijdens de kwalificaties tegen Ecuador (1-0).

6 De vorm van Costa Rica is wat zwakker: één zegen in de afgelopen zes partijen plus één gelijk spel. In maart werd gewonnen van Paraguay met 2-1.

7 Alvaro Saborio was in de kwalificaties de topscorer voor Costa Rica met acht goals. Hij is absent vanwege een gebroken voet. Vier 0andere Ticos maakten drie goals, waaronder Joel Campbell.

8 Edinson Cavani van Urugay maakte vorig seizoen 22 goals voor Paris Saint-Germain. Het jaar daarvoor legde hij er voor Napoli 36 in het net.

9 Bij het vorige WK schoot niemand vaker op goal dan Suarez: vijftien keer.

10 Costa Rica kwam in vijf van zijn acht duels tegen Urugay tot scoren.