WK loting. In het Kremlin is geloot voor het WK voetbal 2018 Rusland. Volgende zomer zien we onder meer een burenruzie tussen Spanje en Portugal en pittige tegenstanders voor Duitsland.

Met acht poules en liefst 14 Europese landen was het dus afwachten waar de Europese krakers zouden worden geloot. De meest in het oog springende kraker is in groep B. Daar ontvangt Europees kampioen Portugal (en een van de groepshoofden) buurland Spanje. De twee landen kwamen elkaar ook op het WK voetbal 2010 en EK voetbal 2012 tegen, de toernooien die Spanje beide won. Ook in die poule zien we Marokko, met veel – deels Nederlandse – inbreng uit de Eredivisie: Hakim Ziyech, Karim El Ahmadi, Mimoun Mahi en Sofyan Amrabat, en zijn oudere broer Nordin Amrabat.

Loting WK voetbal 2018 Rusland

Diego Maradona was onderdeel van de loting en bezorgde zijn Argentinië mede een interessante loting. Argentinië dat dankzij Lionel Messi op het nippertje erbij is op het WK 2018. Zij treffen ook twee Europese landen, maar niet de toplanden: IJsland en Kroatië.

IJsland is er voor het eerst bij op een WK, en is met 334.000 inwoners het kleinste land ooit op een WK voetbal. Opvallend is dat IJsland en Kroatië elkaar ook al troffen in de WK kwalificatie. Beide landen wonnen hun thuisduel. Nigeria is ook ‘bekend’ voor Argentinië: de vijfde keer in 24 jaar dat ze elkaar treffen op een WK.

Duitsland treft Mexico en Zweden

Natuurlijk kijken we ook nog naar de regerend wereldkampioen, Duitsland. Bondscoach Joachim Löw zag zijn land gekoppeld worden aan twee sterke tegenstanders. Natuurlijk Zweden, dat zo knap Oranje aftroefde in de kwalificatie en daarna nog Italië in de play-offs. Maar Die Mannschaft treft ook het sterke Mexico, dat ook een aantal bekenden heeft, voornamelijk Hirving Lozano van PSV en oud-PSV’ers Andrés Guardado en Héctor Moreno.

België kan blij zijn met WK-loting

Een aantal toplanden heeft ook in de handjes kunnen knijpen met de loting. België zal worden gezien als een outsider voor het WK 2018. Zij hebben Engeland als pittige tegenstander. Veel Belgische spelers zullen bekenden tegenkomen, want een groot deel van de selectie speelt in de Premier League. Maar met verder Panama en Tunesië zou België de groep moeten kunnen overleven.

Vijfvoudig wereldkampioen Brazilië wordt al sinds het WK ooit begon in 1930 altijd als een van de favorieten gezien. Zij treffen weliswaar twee Europese landen, maar ook geen hoogvliegers. Zwitserland zal de pittigste tegenstander zijn, zij werden met 27 punten uit tien wedstrijden tweede achter Portugal en zijn defensief erg sterk. Servië en Costa Rica zijn op papier minder. Ook Frankrijk zal niet klagen over zijn groep, die hieronder natuurlijk te zien is in de volledige loting.

Wedden op WK 2018

Voorspellingen voetbal. Natuurlijk kun je nu al bij bookmaker Mr Green inzetten op de wereldkampioen van 2018. Opvallend is dat zij regerend wereldkampioen Duitsland met 7.00 pas op plek vier zetten. Maar het zit kort bij elkaar: Brazilië voert de lijst aan met 5.50, voor Frankrijk en Spanje op 6.00. Outsider België vinden we met odds van 13.00, vlak achter het Argentinië van Lionel Messi op 12.00. Cristiano Ronaldo kan volgens Mr Green zijn Portugal niet in zijn eentje naar de wereldtitel leiden: 21.00.

Uitslag loting WK 2018 Rusland

Groep A
Rusland
Saudie Arabië
Egypte
Uruguay

Groep B
Portugal
Spanje
Marokko
Iran

Groep C
Frankrijk
Austraalië
Peru
Denemarken

Groep D
Argentinië
IJsland
Kroatië
Nigeria

Groep E
Brazilië
Zwitserland
Costa Rica
Servië

Groep F
Duitsland
Mexico
Zweden
Zuid-Korea

Groep G
België
Panama
Tunesië
Engeland

Groep H
Polen
Senegal
Colombia
Japan