In de nacht van zaterdag op zondag om 00:00 uur begint Nigeria versus Bosnië. De huidige kampioen van Afrika heeft één punt terwijl debutant Bosnië-Herzegovina nog met lege handen staat. Hier zijn tien statistieken over de landen.

Nigeria versus Bosnië

1 Het wordt de eerste onderlinge ontmoeting tussen Nigeria en Bosnië.

2 Voor de 10e keer speelt Nigeria op een WK tegen een Europees land. De Super Eagles wonnen 4 keer en speelden 4 keer gelijk.

3 Nigeria wacht al 9 duels op een zege op een WK; 3 keer werd verloren en 6 keer werd gelijk gespeeld. De vorige overwinning vond plaats in 1998 tegen Bulgarije (1-0).

4 Vedad Ibisevic is de held van Bosnië, want hij maakte tegen Argentinië de eerste WK-goal ooit voor zijn land. Tijdens de kwalificaties maakte hij 8 treffers.

5 Sinds 2002 heeft Nigeria alleen via spelhervattingen goals gemaakt op een WK. In 2002 maakte het land de laatste goal uit open spel. Aghahowa scoorde tegen Zweden.

6 Edin Dzeko was in de Europese kwalificatiezone betrokken bij 14 goals: 10 keer scoorde hij zelf en 4 keer gaf hij een assist. Dat is het hoogste totaal van alle deelnemers aan de Europese kwalificaties.

7 Bosnië-Herzegovina was tegen Argentinië onfortuinlijk, want het land produceerde meer schoten op goal dan de tegenstander: 11 tegenover 9.

8 Bij 8 van de 9 vorige duels van Nigeria in het kader van de World Cup (inclusief kwalificaties) vielen er minder dan 3 goals.

9 Nigeria is 10 duels op rij in het kader van het WK (inclusief kwalificaties) ongeslagen.

10 In zijn eerste duel tegen Iran had Nigeria 68,9% balbezit en daarmee staat het land momenteel bovenaan de ranglijst qua balbezit.