Neymar werd gisteren tijdens Brazilië tegen Colombia tegen de grond gewerkt door Juan Zuniga, die tegen de rug van de Braziliaan sprong en zijn knie in diens ruggengraat plantte. Neymar moest via een stretcher van het veld worden getild. De teamarts van de Selecao verklaart dat Neymar een gebroken ruggenwervel heeft en geen seconde meer kan spelen op het WK 2014.

X-ray van Neymar

Nu is op internet een X-ray van Neymars rug veschenen en melden enkele media dat het incident bijna een nog ergere afloop had gekregen. Had Zuniga zijn knie iets hoger gemikt, dan had hij Neymar kunnen verlammen en misschien zelfs zijn carrière kunnen verruïneren. Of de X-ray authentiek is en welke medische specialisten die claim maken is onhelder. Natuurlijk is dat onhelder. This is the internet!

Juan Zuniga: sorry!

Zuniga doet in elk geval geen Suarezje, die na zijn hapje van een Italiaanse schouder ontkende te hebben gebeten. De Colombiaan zegt: “Ik hoop dat het niet heel serieus is, ik bid tot God. Als ik op het veld sta dan verdedig ik mijn land, de kleuren van onze vlag. Ik had niet verwacht dat hij een wervel zou breken. Het was een normale actie, ik moest hem dekken, ik dacht er niet aan om hem pijn te doen.”

Lees ook tien statistieken over Nederland tegen Costa Rica en over Argentinië tegen België.

neymar-xray