Hij zal er weinig vrienden mee maken, maar FC Twente-speler Jesus Corona verwacht dat Mexico van Nederland gaat winnen en vervolgens ook nog de wereldtitel gaat pakken.

Corona verwacht open duel Nederland tegan Mexico

De Mexicaan is weer in training bij FC Twente en hij merkt het goed dat zijn land tegen Nederland speelt. Maar Corona weigert zijn ploeg in de rol van underdog te plaatsen voor dit duel. “Deze week is er op de club aardig wat gesproken over de wedstrijd van zondag. Ik ben er veel over aangesproken door mijn ploeggenoten, ik verwacht dat Mexico gaat winnen.”

Corona denkt dat Mexico meer een team is dan Nederland, maar dat het wel kan gaan afhangen van individuele kwaliteiten. “De kracht van de Mexicaanse ploeg is hun eenheid, de spelers hebben plichtsgevoel. De wedstrijd zal voor zowel Nederland als Mexico moeilijk worden, beide teams zullen niet veel prijsgeven, maar met voetballende acties kan de wedstrijd worden open gebroken. Daar hebben ze beide de spelers voor.”

Mexico wereldkampioen?

Hoe het ook afloopt, volgens de middenvelder van FC Twente wordt het een mooi duel om naar uit te kijken. “Het wordt een wedstrijd met veel verrassingen en doelpunten. Zondag ga ik met mijn familie en vrienden kijken en dan hoop ik dat over een paar weken Mexico wereldkampioen wordt.” Het is te hopen dat Corona inderdaad een mooie wedstrijd te zien krijgt, maar dat het grootste gedeelte van Nederland na 90 minuten zal juichen.