Nederland tegen Costa Rica begint zaterdag om 22:00 uur. Oranje tracht voor de vijfde keer ooit door te dringen tot de halve finale. Costa Rica beleeft nu al zijn succesvolste WK ooit. Hier zijn tien statistieken.

Nederland tegen Costa Rica

1 Nederland heeft 10 van de 11 vorige WK-duels gewonnen. Alleen tegen Spanje ging het mis in de finale van het WK 2010 (al was het in reguliere speeltijd 0-0).

2 Costa Rica is 4 WK-duels op rij ongeslagen en dat is de langste reeks ooit voor het land. Op dit WK wonnen Los Ticos 2 keer en speelden ze 2 keer gelijk.

3 Van de 7 laatste ontmoetingen op een WK tegen een Europees land, won Costa Rica er 1 en speelde het er 3 gelijk. Die ene overwinning was op dit WK, tegen Italië.

4 Wel scoorde Los Ticos in 8 van zijn 9 WK-wedstrijden ooit tegen een Europees land. Alleen op dit WK tegen Engeland lukte dat niet (0-0).

5 Wesley Sneijder heeft in de 5 vorige WK knock-out matches 5 keer gescoord.

6 Nederland krijgt altijd wel een goal tegen in een knock-out wedstrijd. Dat gebeurde de 11 vorige duels. In 1994 tegen Ierland werd wel een clean sheet behouden.

7 Keylor Navas, doelman van Costa Rica, is op dreef. Hij heeft een reddingspercentage van 87,5% en redde 14 keer.

8 Nederland is 11 duels op rij ongeslagen tegen landen uit de CONCACAF zone. Oranje won 10 keer en scoorde in 10 duels minstens 2 keer.

9 Van de kwart finalisten heeft CR de minste schoten geproduceerd: 38, waarvan 17 op doel.

10 Nederland heeft tot nu toe 16 grote kansen gehad op dit WK. Alleen Duitsland had aan het begin van de kwart finale meer kansen gemaakt (17). Costa Rica schiep de minste kansen (5).

Lees ook tien statistieken over Argentinië tegen België.