Nederland tegen Argentinië start woensdag om 22:00 uur. Voor Oranje is dit de derde halve finale op de afgelopen 5 WK’s, terwijl de Albiceleste sinds 1990 ontbraken in deze fase van het toernooi. Hier zijn tien statistieken.

Nederland tegen Argentinië:

1 Al 4 keer eerder speelden de landen tegen elkaar op een WK. Oranje won 2 keer en 1 keer speelden ze gelijk. De Argentijnen wonnen echter in de finale van het WK 1978.

2 In totaal waren er 8 onderlinge confrontaties. Nederland won 4 keer, speelde 3 keer gelijk en verloor helaas de belangrijkste wedstrijd van de reeks.

3 Argentinië heeft slechts 1 van de 16 vorige WK-duels verloren (penaltyreeksen uitgesloten). Ze wonnen 12 keer en speelden 3 keer gelijk.

4 Lionel Messi heeft tot nu toe op dit WK 19 kansen gecreëerd voor teamgenoten. Dat is het hoogste aantal van alle deelnemers.

5 De 0-0 van Nederland tegen Costa Rica was het eerste doelpuntloze gelijkspel van Oranje in de knock-out fase van een WK. De 11 keer daarvoor wist Nederland in een knock-out duel geen clean sheet te behouden.

6 Argentinië heeft op dit WK nog geen 1 minuut achter gestaan.

7 Arjen Robben, Wesley Sneijder en Lionel Messi hebben allemaal 17 keer op doel geschoten. Messi maakte 4 goals, Robben 3 en Sneijder 1.

8 De Argentijnen kwamen tot nu toe tot 89 doelpogingen en de Nederlanders tot 76.

9 Robin van Persie stond al 10 keer buitenspel en dat is het hoogste aantal van alle deelnemers.

10 Arjen Robben is dit WK al 21 keer onderuit geschoffeld. Lionel Messi is 14 keer onreglementair aangepakt.

Lees hier een voorbeschouwing van Nederland tegen Argentinië.