Honduras versus Ecuador begint in de nacht van vrijdag op zaterdag om 00:00 uur. Beide landen hebben drie punten nodig, aangezien ze na hun eerste partij nog op nul staan. Hier zijn tien statistieken over de landen.

Honduras versus Ecuador

1 Ecuador bleef in de laatste 3 confrontaties met Ecuador ongeslagen: 1 zege, 2 gelijke spelen. Honduras won voor het laatst in september 2007 van Ecuador: 2-1.

2 Jaime Ayovi van Ecuador scoorde 3 goals in zijn 2 vorige wedstrijden tegen Honduras.

3 Reinaldo Ruena is nu de bondscoach van Ecuador, maar vier jaar terug in Zuid-Afrika was hij juist de manager van Honduras. Destijds werd Honduras in de groepsfase uitgeschakeld met 1 punt (en 0 goals).

4 Luis Fernando Suarez, de huidige coach van Honduras, was juist op het WK 2006 de manager van Ecuador. “La Tri” werd uitgeschakeld in de achtste finale en dat is de beste prestatie ooit op een WK van het land.

5 Honduras heeft in zijn 5 vorige WK-duels niet gescoord. Daarnaast heeft het land nog nooit een WK-wedstrijd gewonnen. Wel werd 3 keer gelijk gespeeld.

6 Ecuador heeft 6 wedstrijden op rij geen clean sheet behouden.

7 Enner Valencia scoorde bij zijn 5 laatste optredens voor Ecuador.

8 Ecuador heeft 8 WK-duels gespeeld en nooit eindigde een wedstrijd in een gelijkspel. Het land staat op 3 zeges en 5 nederlagen.

9 Honduras verloor in de eerste speelronde met 3-0 van Frankrijk en had in dat duel slechts 29,2% balbezit. Dat is het laagste percentage ooit voor Honduras op een WK.

10 In dat duel kwam Honduras tot slechts één schot op goal. Dat was samen met Iran en Algerije het laagste aantal in de eerste speelronde.

Lees hier tien statistieken over Zwitserland versus Frankrijk.

Of lees hier tien statistieken over Italië versus Costa Rica.