Dinsdag om 22:00 uur speelt Griekenland versus Ivoorkust. Beide landen kunnen de groep overleven, maar voor Griekenland is de route zwaarder dan voor Ivoorkust, dat bij winst verzekerd is van de tweede ronde. Griekenland is ook nog afhankelijk van Colombia versus Japan. Hier zijn tien statistieken.

Griekenland versus Ivoorkust

1 Het is de eerste ontmoeting tussen Griekenland en Ivoorkust.

2 Griekenland won 1 van zijn 2 eerdere WK-duels tegen een Afrikaans land. In 2010 werd Nigeria verslagen met 2-1.

3 Ivoorkust heeft in 5 van zijn 8 vorige partijen in het kader van het WK (inclusief kwalificaties) minstens 2 tegengoals gekregen.

4 Griekenland behaalde tegen Japan (0-0) zijn enige clean sheet (geen tegengoals) ooit op een WK.

5 Ivoorkust heeft in 7 van zijn 8 vorige duels in het kader van het WK minstens 1 keer gescoord.

6 Van de 12 goals die Ivoorkust ooit scoorde op een WK, vielen er 8 na 1 uur spelen.

7 Griekenland is samen met Iran het enige land dat op dit WK nog niet heeft gescoord. Konstantinos Mitroglou heeft in 33 interlands 8 keer gescoord.

8 Gervinho werd door zijn goal tegen Colombia de eerste speler van Ivoorkust die op twee achtereenvolgende WK’s heeft gescoord.

9 De Griekse spelers lijken niet de meest populaire van het toernooi. Zij ontvingen de meeste tackles tegen hen: 19 keer per duel. Ivoorkust ontving tot nu toe 12 tackles per duel.

10 Griekenland staat bijna onderdaan de ranglijst qua balbezit. Met gemiddeld 38,9% moet het alleen Iran nog achter zich dulden (27,4%).

Lees ook tien statistieken over Costa Rica versus EngelandItalië versus Uruguay en Japan versus Colombia.