In de nacht van zaterdag op zondag om 00:00 uur begint Engeland versus Italië. Hier zijn tien statistieken over deze landen.

Engeland versus Italië

1 Al 24 keer troffen de Engelsen en Italianen elkaar op een voetbalveld. Italië deed het net wat beter met negen overwinningen, zeven gelijke spelen en acht nederlagen.

2 De laatste ontmoeting vond plaats na het EK 2012 waarop Italië tweede werd, in augustus 2012. Engeland won de friendly met 2-1. Dat was de eerste Engelse zege sinds 1997.

3 In een eindronde (WK of EK) heeft Italië tweemaal gewonnen en nooit verloren van Engeland.

4 In 9 van de 24 onderlinge duels verzuimde Engeland te scoren.

5 Roy Hodgson heeft inmiddels 28 duels op de teller staan als bondscoach van Engeland. In die periode werd 10 keer gelijk gespeeld.

6 Wayne Rooney van Engeland en Manchester United heeft op de WK’s van 2006 en 2010 niet gescoord voor zijn land. Hij deed dat wel dikwijls tijdens de kwalificaties, waar hij gemiddeld elke 67 minuten van zijn speeltijd een doelpunt maakte (7 in totaal).

7 Mario Balotelli was de topscorer van Italië in de Europese kwalificatiezone. “Balo” maakte er vijf. Op Euro 2012 was hij goed voor drie goals.

8 De Italianen wachten al zeven duels op een overwinning. Zes van de zeven vorige potjes eindigden in een gelijkspel.

9 Zeven van de 17 vorige goals van Italië op een WK ontstonden uit een corner.

10 Daarnaast heeft Italië in zijn 14 vorige WK-duels minstens éénmaal gescoord. De laatste keer dat de Azzurri niet scoorden was in juli 1998 tegen Frankrijk.