Maandag om 22:00 uur speelt Duitsland tegen Algerije. De Duitsers wachten sinds het EK 1996 op een nieuwe grote titel, terwijl Algerije voor het eerst bij de laatste 16 op een WK hoort. Hier zijn tien statistieken.

Duitsland tegen Algerije

1 Het WK 2014 heeft veel goals opgeleverd en deze twee landen zitten zelfs boven het gemiddelde. In de groepsfase waren er gemiddeld 2,8 goals per duel, maar bij duels van Duitsland was het gemiddelde 3 en bij duels van Algerije 3,6.

2 Algerije kwam in de groepsfase tot 26 schoten en dat was het op drie na laagste totaal van alle deelnemers. Wat betreft aantal goals stond het land zevende met 6 stuks.

3 Miroslav Klose is nu met Ronaldo gedeeld topscorer aller tijden op het WK met 15 stuks. De Duitser neemt voor de 5e keer deel aan een WK.

4 Opvallend genoeg heeft Algerije de 2 vorige ontmoetingen gewonnen. Het doelsaldo van die 2 duels is 4-1 in het voordeel van de Noord-Afrikanen.

5 Algerije heeft 8 keer op een WK tegen een Europees land gespeeld. In 1982 won het op het WK met 2-1 van West-Duitsland, maar Algerije verloor 4 andere duels en speelde 3 keer gelijk.

6 Duitsland strandde op de vorige 3 WK’s in de halve finale. Het is nooit eerder een land gelukt om op 4 WK’s na elkaar bij de laatste 4 te horen.

7 De Duitsers geven elkaar enorm veel passes: 1.999 in de groepsfase, meer dan de 31 andere deelnemers.

8 Thomas Muller heeft namens Duitsland in 9 WK-duels al 9 goals gemaakt. Op dit WK staat zijn teller op 3.

9 De 6 goals die Algerije maakte zijn door 5 verschillende spelers geproduceerd. Alleen Colombia had in de groepsfase meer verschillende scorers (6).

10 Daarnaast maakte Algerije in de groepsfase het hoogste aantal goals met het hoofd: 2.

Bekijk ook tien statistieken over Frankrijk tegen Nigeria.